Dressyr
4 april 2017 11:25

Mästerskapsmedaljören Arlando till dansk U25-ryttare

Arlando har gått EM, VM och OS med Hollands Diederik van Silfhout. Nu har danska U25-ryttare Anna Zibrandtsen köpt hingsten.

Mästerskapsmedaljören Arlando till dansk U25-ryttare
Aralndo och Diederik van Silfhout vid OS i Rio.

Arlando (KWPN, hingst, f 2005, e Paddox-Mytens xx) har efter framgångsrika år med Diederik van Silfhout  sålts till Skandinavien. Helgstrand Dressage förmedlade köpet och ny ryttare är danska U25-tjejen Anna Zibrandtsen, skriver Hoefslag.

Arlando och Diederik van Silfhout  debuterade internationell Grand Prix 2014 och har sedan dess prenumererat på en plats i det holländska laget vid mästerskap. Tillsammans med laget har de tagit medaljer på EM och VM.

Enligt Hoefslag har ryttaren och ägarna tagit beslutet tillsammans. Diederik van Silfhout  förklarar för tidningen att även om det var ett tufft beslut var tiden rätt när de är på toppen av sin karriär, samtidigt som hästen är i bra ålder för att säljas.

– Han passar mig väldigt bra. Jag känner mig som hemma på honom, säger Anna Zibrandtsen  till Eurodressage om Arlando.

Anna Zibrandtsen, 23, har tränat med Jan Brink och sedemera i Knytkalasets avknoppning Plantskolan. Hon driver sin verksamhet på Bregnerøds Gård på Sjælland i Danmark.  Zibrandtsen har köpt flera nya hästar senaste året, bland andra holländska avelshingsten Dorado.


Anna Zibrandtsen köpte Donna Antigue (e Ampere- Don Schufro) på Elitfölsauktionen för några år sedan. Foto: Lottapictures

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden