Dressyr
28 april 2017 06:20

Nu siktar paradressyrryttarna mot EM

Efter helgens framgångar i Belgien för de svenska paradressyrryttarna står nu siktet på EM. "Jag tror att vi har chans på individuell medalj", säger landslagsledaren Agneta Aronsson.

I helgen var sex paradressyrryttare på det trestjärniga meetinget i Waregem, Belgien. Redan första dagen blev tre ryttare placerade. Fyra stycken ryttare säkrade en plats i kürfinalen, där sedan svenska Anita Johnsson tog en klar seger i sin grad.
Landslagsledare Agneta Aronsson är nöjd med helgens framgångar.
– Det var väldigt positivt, och det betyder mycket. Några var helt nya och kunde känna av hur de står internationellt, säger hon.
– Felicia var ny och färsk och red på väldigt jämna procent, det bådar gott. Det finns en väldig potential hos flera av ryttarna.

Om några veckor åker åtta av Sveriges paradressyrryttare till ett trestjärnigt meeting i Norge för att få ännu mer internationell tävlingsvana. Men där kommer konkurrensen inte vara lika stor. Agneta Aronsson berättar att det beror på att en del av de stora nationerna tycker att det är för långt att åka.
– Dressyr är dressyr. Konkurrensen spelar egentligen ingen roll utan det är vad de rider på för procent, säger hon.

Under våren på Strömsholm kommer både uttagningen till NM och slututtagningen till EM att gå av stapeln. Enligt Agneta kan det dyka upp nya och väldigt bra ekipage från andra nationer precis innan EM, och det beror på att alla länder jobbar för att få bättre hästar till sina pararyttare. Men inför sommarens stora mästerskap är hon ändå hoppfull.
– Jag tror att vi har chans på individuell medalj, Louise har visat att det går. Lagmedalj blir nog tuffare.

 

Olivia Larsson

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden