Dressyr
28 april 2017 17:45

Patrik Kittel och Delaunay GP-placerade

Denna helg är det både hopp- och dressyrtävlingar i tyska Hagen med flera svenska ryttare i startlistorna. På dressyrsidan har det börjat fint med en GP-placering för Patrik Kittel och Delaunay.

Patrik Kittel och Delaunay GP-placerade
Patrik Kittel och Delaunay blev bästa svenska ekipage i Hagen (arkivbild)

29 ekipage startade i den fyrstjärniga GP-klassen, som är ett kval till söndagens Grand Prix kür. Fyra svenska ryttare fanns i startfältet, och främst placerad blev Patrik Kittel på Delaunay (Old, val f-06 e Dr Doolittle-Feinbrand, uppf Ulrich Brinkhus). Patrik red ihop 72,980 procent och kom med det på en sjätte plats. Övriga svenska ryttare red alla ihop över 70 procent men hamnade utanför placering.

Segrade i klassen gjorde danska Cathrine Dufour på Atterupgaards Cassidy med 75,960 procent.

Resultat Grand Prix

Patrik Kittels beridare Malin Nilsson fick en fin start med Foreign Affair 3 (KWPN, hingst f-10 e Rock Forever-Scandic). Ekipaget vann under torsdagen St. Georg-Special med 74,634 procent. Klassen var också kvalificering för Nürnberger-pokalen som avgörs på lördag. Svenska Malin är där enda utländska ryttare bland de tolv ekipagen som i övrigt är idel tyska ryttare.

Resultat St. Georg-Special

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden