Dressyr
28 april 2017 15:15

Segerstart för Cecilia i Frankrike

Cecilia Bergåkra Berglund fick en riktig smakstart på tävlingshelgen i Frankrike. En seger och en andraplats blev första dagens skörd.

Segerstart för Cecilia i Frankrike
Cecilia Bergåkra Berglund och Primavera, här i Falsterbo, startade med seger i Frankrike.

Cecilia Bergåkra Berglund, 15, och Duschesse (SWB, sto, f 2002, e Solox Carex-Chagall, uppf Kjell Andersson) vann Grand Prix Special för en månad sedan. Nu är de i Frankrike och inledde i går med att komma tvåa mot äldre konkurrenter i sin U25-debut.  68,72 procent blev resultatet i Intermediarie II-klassen.

Med Primarvera (SWB, sto, f 2003, e Don Primero-Figaro L, uppf Anine Eskebäck) bar det ännu högre på pallen. Det blev seger i den inledande young rider-klassen på 73,72 procent med alla tre domare eniga om vinnaren i den 15 ekipage stora klassen.

I fredagens Grand Prix för U25 var domarna inte lika eniga. Cecilia och Duschesse slutade ändå på klassens näst högsta procent, 68,488, som de delade med ett franskt ekipage.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden