Dressyr
20 maj 2017 18:37

Glädjetår efter första segern

Björbäck bjöd på ett antal premiärer på andra dagen av sitt vårmeeting. Denise Ljungkvist vann sin första Intermediaire II på vackra Soéga. Johan Svensson startade i sin första Prix St Georges, det blev seger med Rosmarin.

Glädjetår efter första segern
U25-ryttaren Denise Ljungkvist med sin begåvade Soega tog segern i Intermediare II i Björbäck med tre procents marginal. Från vänster Elisabeth Östberg Roos, fyra med Ducati, Anne Gretehe Törnblad, tvåa med Sweet Simon, Denise och Jennifer Svensson som blev trea med Sibelius 1315.

Björbäcks vårmeeting är klassiskt, det innehåller något för varje dressyrryttare oavsett nivå. Under lördag har flera unghästkval och regionala klasser genomförts samt två nationella, en Prix St Georges och dagens avslutande Intermediaire II.

Fredagens värmeslag var ombytt till kyligare vindar om än med uppehållsväder och klasserna gick på de tre banorna som anläggningen utanför Våxtorp erbjuder.

De 16 startande i dagens svårklass var en blandad samling med flera som är nya på nivån. Segrande Denise Ljungkvist red på över 69 procent trots ett litet missförstånd i ettorna. 
– Nu har vi ridit de här programmen i snart ett år, nu börjar vi kunna visa på banan vad vi kan göra i träning, berättade Denise Ljungkvist om sin Soéga.
– Det var sån bra känsla i dagens ritt att faktiskt fick tårar i ögonen när vi red ut, jag är så glad. Äntligen lossnar det, menade Denise Ljungkvist.

Resultat

Många läsare känner säkert igen Johan Svensson från Ridsports serie om unghästutbildning från Lynga Gård och Hannell Dressage. Nu red han Rosmarin, en häst som varit på Lynga i träning i snart 1,5 år, i sin första Prix St George.
– Hon är nio år och ganska känslig men har verkligt fin begåvning för piaff och passage, en härlig häst, förklarade Johan. 
Han skojade och pekade på sin tränare Jan Brink, fyra i klassen med 7-årige RayMore 1284.
– Jag har plockat upp ett och annat tips av honom, lite smått och gott. Lika bra att starta på topp med seger. 


Rosmarin och Johan Svensson segrade på 73,465 procent och stoet har fem segrar på sex starter. 


Pristagare i St Georg, fr v 4:a Jan Brink/RayMore 1284, Stefan Janssons alter ego då Stefan åkte hem efter en andra plats med Locatelli, segrande Johan Svensson samt Johanna due Boje med Mazy Klövenhöj som blev trea. Femte och sista placering tog Eva Fahlbrink med Dexter men hon förberedde start med Amberson i Intermediaire II där de tog en femte plats.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden