Dressyr
11 maj 2017 15:47

Klar GP-seger för Lina Dolk och Biggles

Lina Dolk inleder tävlingarna i Aalborg på bästa tänkbara sätt. Med Biggles 1015 blev det under torsdagen en klar Grand Prix-seger med god marginal till övriga placerade.

Klar GP-seger för Lina Dolk och Biggles
Lina Dolk och Biggles tog en solklar GP-seger i danska Aalborg (arkivbild).

Ett stort antal svenska ryttare är denna vecka och tävlar i danska Aalborg. I dag torsdag reds det Grand Prix för U25-ryttare i en klass med 12 ekipage.

Solklar seger blev det för Lina Dolk på Biggles 1015 (SWB hingst f-98 e Briar-Krevad, uppf Fam Ingrid Lundberg Persson). Fyra av de fem domarna hade Lina och Biggles på första plats, och totalt red ekipaget ihop 71,209 procent och tog med god mariginal hem segern.
– Jag är så glad att tävla med denna underbara häst, skriver Lina Dolk på sociala medier.

Ytterligare två svenska ryttare tog placeringar i klassen. Trea kom Alva Lander/Herbie Handock Graftebjerg, och fyra Isabella Tovek/Happiness 26.

Resultat

Kristian von Krusenstierna öste på sociala medier beröm över ekipagets fina prestation: ”Vad grym hon är Lina Dolk. Red ett fantastiskt program på en lika fantastisk Biggles”. 

Tittar du i vår app och kan inte se inlägget ovan? Klicka här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden