Dressyr
21 maj 2017 14:10

Sverige tvåa i Nations Cup

Nations Cup gick Sveriges väg efter ett avslutande starkt resultat från Patrik Kittel och Deja. Malin Rinné och Scharmeur satte nytt personbästa i küren. (Uppdaterad 18:23)

Sverige tvåa i Nations Cup
Mads Hendeliowitz och Jimmie Choo Seq och Tinne Vilhelmson Silfvén med Paridon Magi har gjort sitt, nu är det Malin Rinné och Scharmeur respektive Patrik Kittel och Deja som kan förbättra resultatet för laget.

Nations Cup i franska Compiègne går in på avgörandet sedan Grand Prix Special, där lagens båda ritter räknas, är klart.

Klassen vanns av en Spencer Wilton och Super Nova II i sitt livs form. De satte nytt personbästa i Specialen med 78,353 procent och är ett värdefullt tillskott i ett brittiskt landslag utan Valegro och Atterupgaards Orthilia. Adelinde Cornelissen och Aquiedo visade god form men det var Danmarks Anders Dahl på Sandro Hit-avkomman Selten HW som satte personbästa med 73,176 procent, tvåa individuellt i klassen.

Bo Jenå, förbundskapten för svenska landslaget, är på plats i Compiègne.
– Mads Hendeliowitz gjorde ett bra program, visade lite svag piaff i de två första annars fint. Han och Jimmie Choo Seq behöver bara tävla lite mer och visa upp sig för de internationella domarna. 
– Debutanten Malin Rinné har hittills gjort en bra debut, de visar upp sig fint inne på banan. De behöver också ut och få rutin, menar Jenå. 

Tinne Vilhelmson Silfvén och Paridon Magi hade en riktigt bra runda i Grand Prix.
– Känslan var riktigt bra, mycket bättre än i Hagen och det kändes viktigt. 
– I dagens special så var det egentligen rätt bra. Vi fick ett jättemissförstånd när vi skulle in i ettorna, det tar jag på mig. Han trodde det var byten i vartannat, det kostade en del.
– För mig kändes han lite matt men mina lagkamrater säger att så såg det inte ut, det är alltid svårt när känslan i går var så bra. Jag är nöjd, framförallt för att vi är bättre än i Hagen, nu får vi se hur långt vi kan nå med laget, summerade Tinne innan det blev prisutdelning.
Tinne och Paridon Magi slutade på en individuell fjärde plats i klassen med 71,471 procent.

Malin Rinné och Scharmeur fick en riktigt bra runda och hennes kürresultat blev 73,275 procent. Det är ett nytt internationellt personbästa för Malin och Scharmeur som är nykomlingar i den internationella cirkusen.
– Idag hade jag jättefin känsla idag, riktigt fin ridkänsla så det är jag jätteglad för.
– Det är så häftigt bara att få rida i landslagsfracken och ha det här schabraket med Sverige-emblemet på så jag är nog fortfarande lite i chock. Det är en dröm som går i uppfyllelse för mig och det är stort.
– Jag är glad att få visa att Scharmeur är en fin häst, det känns riktigt bra och om några dagar kanske landslagschocken har släppt lite, säger Malin.
Hon har tillbringat tiden efter sin start med att konferera med studiekamraterna hemma, ett arbete ska lämnas in i morgon. Själv kör Malin Rinné lastbilen hem till Sverige med Scharmeur och Paridon Magi. 

Patrik Kittel och Deja fick till en bra ritt och tog med procenten 79,35 upp Sverige till en andra plats. Han blev dessutom individuell två i klassen, segrade mycket knappt gjorde födelsedagsbarnet Helen Langehanenberg på Damsey FRH som inte startade i lag. Storbritannien låg redan i stor ledning och sista ryttaren Hayley Watson Greaves på Rubins Nite kunde bara utöka den inte förändra slutordningen. 

Sverige tog därmed värdefulla poäng i årets andra omgång i Nations Cup. Det var en riktigt nöjd förbundskapten som summerade insatserna.
– Jag är otroligt nöjd med tävlingen här. Det är härligt med Patrik och Deja tillbaka i god form, det bådar gott för säsongen. Tinne och Paridon Magi var också riktigt bra. Mads och Jimmie Choo Seq hade mycket bra saker i sina två ritter.  
– Malin Rinné gjorde en stark debutinsats, väldigt fint. 
– Lussan Nathorst har coachat alla lagryttarna på bästa sätt här nere och det har varit ett verkligt bra stöd för dem allihop här nere i Frankrike, konstaterar Bo Jenå. 

Nu satsar landslaget vidare mot Rotterdam, Falsterbo och Aachen som blir sista uttagningstävling inför EM.

Individuellt resultat
Lagställning 
Startlistor Söndag 
Livesändning länk 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden