Dressyr
12 maj 2017 16:24

Nilshagen bäst med besked

Therese Nilshagen och Dante Weltino Old utklassade allt motstånd i Grand Prix Special och satte årets bästa svenska resultat utomhus i Aalborg. Seger igen på 75,059 procent. Ett personbästa för ekipaget, vilken smakstart på säsongen.

Nilshagen bäst med besked
En sådan drömhingst han är Dante Weltino, dubbelsegrare i Aalborg, nytt personbästa för honom och Therese Nilshagen. (Arkivbild)

Fem internationella domare tog plats i domarkurerna och dömde de elva startande. Finska Tiina Karkkolainen, hemmadomarna Lone Dichmann och Susanne Baarup jobbade tillsammans med Trond Asmyr och holländske Eduard De Wolff Van Westerrode.

Therese Nilshagen startade näst sist och de fem hade inte svårt att enas om en segrare. Tre av dem hade till och med Nilshagen och Dante en bra bit över de fina 75 procenten. I dagens program fick de nior på ökad trav, och i de fina skolorna i trav, med koefficient två är det riktigt bra. Serier och piruetter flöt som ett rinnande vatten idag, allt gick lätt och till synes helt utan ansträngning, precis som dressyr ska vara.

Bäst motstånd bjöd italienska Pia Laus-Schneider på, i Specialen precis som i Grand Prix. Tillsammans med sin egen 11-årige häst Shadow lär svensk publik ha en chans att få se henne i Göteborg under EM. Idag blev det 71,431 procent och var enda ekipage utöver Therese Nilshagen att komma över de 70 procenten. 

Therese Nilshagen var nöjd med sin helg, planen höll.

– Ett ganska bra flyt faktiskt i hela ritten idag, kontrollerat och bra rytm i det hela, bra övergångar dessutom, kommenterade hon.
– Jag åkte inte hit för att landa i mitten, jag har inväntat god form så jag tycker att det här är bra, faktiskt lite över förväntan med mitt bästa resultat någonsin i Specialen.
– Det är inte hästen bara som ska in i tävlingsrutinen igen, jag behöver också komma i form. Men vi gjorde det bra, båda två.
– Nu siktar vi mot Roosendaal som nästa tävling en bit fram. Jag och Michelle Hagman åker med Dante härifrån tillsammans, vi bor i samma tyska by. Dante får vila några dagar men jag börjar jobbet klockan 7 som vanligt imorgon, det finns flera att rida, summerar Therese Nilshagen. 

Kristian von Krusenstierna och Languedoc låg i startlistan igår men var inte till start idag.
”Jag valde att inte starta. Dokki känns orkeslös och ovillig. Började misstänka något förra helgen (i Mannheim, reds anmärkning) och hoppades några dagar med uteritt i den tyska skogen skulle få honom att piggna till under veckan. Känslan sitter tyvärr i denna helg så väljer att avstå och kolla upp honom”, meddelade Kristian von Krusenstierna.
Han stannar kvar i Aalborg och hjälper Lina Dolk och Biggles till start precis enligt plan.

Imorgon lördag går küren med tre startande varav två är svenskar, med andra ord en lågoddsare när det gäller placeringar. Det är Rose Mathisen på Zuidenwind och Charlotte Haid-Bondergaard som valt kür istället för Special. 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden