Dressyr
20 maj 2017 19:56

Storbritannien leder, Sverige trea i Nations Cup

Storbritannien och Holland gjorde en stark start med tre ryttare över 70 procent. Tinne Vilhelmson Silfvén och Paridon Magi satte inte en hov fel, ledde laget till en temporär tredje plats och blev individuellt också trea.

Storbritannien leder, Sverige trea i Nations Cup
Tinne Vilhelmson Silfvén och Paridon Magi. Arkivbild: Kim C Lundin

Nations Cup inleddes idag i Compiègne med Grand PRix-klassen för samtliga ekipage. Med individuellt men utan lagkamrater var Helen Langehanenberg med Damsey FRH som fortsätter att visa form, idag tvåa på 74,98 procent.

Vid C dömde Annette Fransén Iacobeaus idag i sällskap av Anne Gribbons. Tillsammans med de tre övriga domarna var samtliga fem inte helt eniga om rangordningen även om det inte var stora skillnader procentmässigt.

Samtliga lagryttare rider imorgon Specialen eller kür. Det totala resultatet består av dagens tre bästa ritter, två Specialen-ritter och ett kür-resultat.

Debutanten Malin Rinné på Scharmeur hade en bra debut, det blev egentligen bara en malör i vänsterpiruetten som kostade, totalt 67,32 procent.

Mads Hendeliowitz och Jimmie Choo Seq hade totalt 67,76 procent. En lite dyr ryggning och en malör i ettorna kostade. Patrik Kittel och Deja fick fel i byten i vartannat och resultatet drogs lite ner av några låga piaffbetyg.

En fläckfri insats gjorde inhopparen Paridon Magi riden av Tinne Vilhelmson Silfvén. Inga plumpar i protokollet och 73,20 procent, stadigt frn det svenska lagankaret. 

Ett av klassens två försmaker på tänkbara EM-ekipage var britternas Specer Wilton på Super Nova II, 75,32 procent och individuell segrare. Han ingick i britternas Rio-lag och verkar ha bättrat på formen ordentligt. 

Den andra var Adelinde Cornelissen med svarte skönheten Aquiedo, fyra på 72,90 procent efter fel i tvåorna. De var bäst i det holländska laget vars lagledare Rien van der Schantz framförallt försöker vaska fram nya tänkbara ekipage sedan Arlando sålts och en del andra är i tveksam form.

Individuellt resultat
Lagställning
Startlistor Söndag start 10:40
Livesändning länk 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden