Dressyr
22 maj 2017 11:45

Styrkebesked från Kittel

Tävlingshelgen i CompiŨgne med Nations Cup gav Sverige en andraplats och Patrik Kittel visade upp Deja i finfin form. Han hyllar laget och sin nya tränarkonstellation, arbetet har gett resultat.

Styrkebesked från Kittel
En tävlingshelg som gav mersmak för Patrik Kittel och hans Deja. Kim C Lundin

Sverige hade fullt lag till FEI Nations Cup i Compiègne, en tävling som hyllas för fina banor, god stämning och bra organisation. Tävlingen har livesänts under hela helgen och längs banorna har publik suttit i det fina vädret och njutit av bra dressyr, lite som Falsterbo förr i världen. 

– Vi har haft suverän stämning och det känns så bra att ha kommit tvåa i starten här på serien, sa Patrik Kittel på väg hem i sin lastbil. 

Patrik Kittel hade två hästar med till Frankrike. Deja som svenska lagets mest meriterade häst och unga debutanten Well Done de la Roche till CDI3*-serien, läs mer här.  

Själv summerar han sin helg på samma sätt som han tackar sin häst och domarna efter avslutad ritt;
– Yes, där satt den!
– Jag är så glad över hur Deja gick i küren, all träning har verkligen gett resultat och nu kunde vi visa det på banan också. 
– Det känns härligt att åter få sjuor på piaff ochövergångar, det har fungerat i träning men inte på banan.

I träning betyder sedan ett antal månader att Patrik Kittel åkt till Isabell Werth och fått hjälp. 


Patrik Kittel tränar för Die Queen Isabell Werth sedan ett par månader.

– Ja, Isabell har otroligt många tips och tricks, hon hittar en väg med alla hästar. Isabell har hjälpt mig med piaffen och det kommer att bli allt bättre.
– Sen har Isabell mycket att göra, precis som jag, så tiden är begränsad, självklart. Därför var det fantastiskt att få ha Louise Lussan Nathorst som hjälp till mig och oss alla i laget i Compiègne. Du behöver ögon och kvalificerad hjälp på backen även på vår nivå, menar Patrik.

Lussan på väg till ännu en elev under Nationaldagstävlingarna 2016.

Reaktionerna från kollegorna på hans nya stjärna stoet Well Done de la Roche, ett 9-årigt schweiziskt varmblod efter Fürstentraum-Walt Disney med franska ägare, har varit överväldigande.
– Hon var så fin i küren, att vara så bra i ett så stort sammanhang direkt det känns mer än lovande, menade Patrik.
– Flera kom fram och berömde, det är en häst som verkligen sticker ut på ett positivt sätt. Att debutera på 75 procent i kür är inte så illa. 

Nu siktar Patrik framåt mot Sverige-besök igen. Nationaldagstävlingarna hägrar och bataljen om ännu ett SM-tecken med för Strömsholm nye Delaunay.
– Jag tror han kommer att gilla Strömsholm, jag gör det, avslutar Patrik från lastbilen på väg hem till Teklenburg. 

Nations Cup

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden