Dressyr
1 juni 2017 11:23

Dressyrryttarna klättrar på världsrankingen

Flera av de svenska dressyrryttarna klättrar uppåt på FEI:s senaste världsranking. En lista där Isabell Werth har tre hästar med på topp 10.

Dressyrryttarna klättrar på världsrankingen
Rose Mathisen/Zuidenwind och Mads Hendeliowitz på Jimmie Choo SEQ klättrar på FEI:s världsranking (arkivbilder)

Patrik Kittel och Deja (SWB sto f- 04 e Silvano–Don Schufro, uppf Marie Haward) ligger kvar som högst rankade svenska ekipage, och klättrar från sextonde plats till nummer femton. Tinne Vilhelmson Silfvén/Paridon Magi ligger kvar på plats 24, medan Rose Mathisen/Zuidenwind och Mads Hendeliowitz/Jimmie Choo SEQ båda klättrar upp flera placeringar – Rose från 40 till 35 och Mads från 39 till 36.


Patrik Kittel och Deja är högst rankade svenska dressyrekipage. Foto: Mikael Persson, MiP Media.

Michelle Hagman/Happiness 26 som inte längre är ett ekipage har börjat sin resa nedåt på rankingen och ligger nu på 38:e plats. Minna Telde/Isac kliver in från plats 105 till 98 och blir den sjätte svenska ryttaren på topp 100. Lite längre bak gör Malin Rinné/Scharmeur ett jätteskutt från plats 252 till 121.

Toppekipagen ser precis ut som förra månaden med tre tyska ryttare i topp: Isabell Werth/Weihegold OLD, Kristina Bröring-Sprehe/Desperados FRH och Dorothee Schneider/Showtime FRH. Största förändringen i i topp-10 är att Isabell Werth kliver upp på åttonde plats med Don Johnson FRH, och därmed ligger hon på topp-10 med tre hästar: etta med Weihegold OD, sexa med Emilio 107 och åtta med Don Johnson FRH.

Rankingen baseras på resultat från 1 juni 2016 till 31 maj 2017.

Hela rankinglistan

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden