Dressyr
5 juni 2017 13:25

Familjeseger i RM för children

Strömsholmsdagarnas första dressyrmästerskap är klart. Vinnare i Riksmästerskapet för children blev Daniela Knutsson på familjens egen uppfödning Tracy Chapman (23).

Familjeseger i RM för children
Knutsson-klanen tog hem guld i Riksmästerskapet för Children efter att ha intagit Strömsholm med fyra hästar på två ryttare. Kim C Lundin, Kim@witnet.se

Tröst- och slutfinal för riksmästerskapet för children gick på stallplan i anslutning till Ridskolan Strömsholm. Rikmästerskapet dömdes av Johan Ekenberg, Britt Hammar och Ulf Wilken som fick se ett antal taggade och allvarliga ekipage, dressyr är seriöst och emellanåt lite nervöst när det blir allvar som till final.

Children är klassen för ungdomar upp till 14 år på stor häst och i startfältet fanns flera åldrar representerade. Domarna fick se en del ekipage påverkade av omgivningen men också flera fokuserade och målmedvetna ekipage, ungdomar som redan visar prov på riktigt fin talang för dressyr. 

Bäst av alla i kval och final var Daniela Knutsson med två hästar till start i children, Tracy Chapman och Rihanna, båda uppfödda av Danielas mamma Marie Knutsson. Denise tog hem segern med Tracy Chapman (23) (SWB f -09 e Chirlon-Sir Schölling) efter ritter på 68,944 och 70,052 procent.
– Jag var inte alls säker på att vi skulle kunna vinna men det var jätteroligt. Tracy är lite säkrare än Rihanna så det gick bäst, sa en nöjd segrare efter en övertygande seger. 
Hon hade fin uppbackning av storasyster Rebecka, som själv rider i J-SM,  och mamma Marie som är både tränare och uppfödare till både barn och hästar. 

Tracy Chapman

Andraplats gick till Moa Stenman som red sin mamma Caroline Stenmans hopphäst A. My Pleasure Sow väldigt trevligt med fina hjälper och bra silhuett. De slutde på 134,167 procent efter en andra plats i finalklassen på fina 67,50. 

A. My Pleasure Sow

Bronsmedalj gick till lilla Saga Larsson på den stilige Elliott af Grillgården (SWB f -06 e Eighty Eight Keys xx – Ottar, Uppf Lisa Sjöblom, äg Idamarie Lake).  De fick totalt 131,604 procent efter att ha avancerat rejält i finalklassen med en verkligt fin och mjuk ritt.

Elliott av Grillgården

Marianne Essén är lagledare för Juniorer och Children från förbundet sida.
– Detta är dressyrens framtid. De här tre plus Zelma Björk med Vlorie får åka på Nordiska Mästerskapen. Det är första gången vi har fullt lag där, det är redan flera startande här på SM i år än tidigare så det går uppåt. 

Resultat RM Children
Resultat Finalklass Children
Resultat Tröstklass Children
Strömsholmsdagarna, alla klasser

Equisport live-sändning från Grand Prix-banan alla dagar

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden