Dressyr
4 juni 2017 17:49

Kittel i täten i kvalet

Kvalklart för seniorerna i SM innebar Patrik Kittel i ledning på Strömsholmsdagarna. Han hade spetstruppsmedlemmar med sig i täten.

Kittel i täten i kvalet
En spetstruppstrio i täten anförda av Patrik Kittel på en suverän Delaunay före Rose Mathisen på Zuidenwind 1187 och Mads Hendeliowitz med Jimmie Choo Seq.

Senior-SM lockade i år 27 startande, initialt var det ännu fler men frånfall är ofrånkomligt  på alla tävlingar. Det internationellt präglade domarlaget bestod av Yuri Romanov, Ulrike Nivelle, huvuddomare Isabelle Judet, Paula Nysten och enda svensk Gustaf Svalling.

Tinne Vilhelmson Silfvéns frånfall gjorde andelen landslagsryttare lite mindre än vanligt. Det märktes också i resultatlistan som var allt annat än jämn. Flera ekipage hade dyra missar och räknar nog inte SM-kvalet som säsongens bästa insats. Regeln om att endast ekipage över 62 procent går vidare till küren appliceras på hela fem ekipage.


Delaunay

I avdelningen bra, bättre och bäst fanns det dock att glädjas åt. Patrik Kittel frälste publiken med en Delaunay som dansade fram med lätthet i alla moment.
– Han var verkligen jättefin, helt suverän. Sen gjorde jag en ryttarmiss som gav oss onödigt fel i ettorna. Han förekom mig för att jag helt enkelt inte var tillräckligt på, mitt fel, men härlig känsla rakt igenom, sa en nöjd regerande mästare.
Det är ingen hemlighet direkt att Patrik Kittel jagar flera SM-tecken. Dagens seger var klar, totalt 75,480 procent.

Delaunay

Rose Mathisen på godkände hingsten Zuidenwind 1187 gjorde en verkligt bra ritt. Hingsten var kanske lite het men visade verkligt bra piaff, taktmässig, diagonal, på stället med härligt lyft.
– Jag står uppstallad här nere med hopphästarna, Zuidenwind har fått en liten B-ponny bredvid sig i stallet. Det fungerar bra att rida till framridningen, skönt och nära, konstaterade Rose Mathisen.
De red ihop fina 72,86 procent.

Zuidenwind 1187 

Mads Hendeliowitz och Jimmie Choo Seq var först att bryta 70-procentsbarriären med totalt 70,080. De fick idag inte riktigt flyt i piaff och övergångar till passage. I travslutorna hämtade de hem fina poäng liksom en 9:a för högerpiruettern av en domare.

Jimmie Choo Seq

SM innebär en chans att se många ekipage och även om resultaten inte levererar placeringar finns det gott om godbitar för dressyrintresserade.

Det är alltid härligt att se ryttare som uppskattar sina hästar – i denna avdelningen tar Malin Hansson och Johanna Due-Boje hem priset. De överöste sina hästar Primero Hit och Don Corleone med beröm efter sina ritter, härligt att se. 

Don Corleone


Primero Hit

Tinne Vilhelmson Silfvén var på plats i tränarrollen till bland annat Malin Rinné som med Scharmeur kliver framåt med stora steg, femma idag på 69,36 procent. 

Louise Lussan Nathorst är också på plats som tränare men har armen i paket och en häst lär vara skyldig. 

Resultat
Strömsholmsdagarna, alla klasser

Equisport live-sändning från Grand Prix-banan alla dagar

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden