Dressyr
2 juni 2017 12:27

Mads första dressyrvinnaren

Strömsholmdagarnas dressyr på Grand Prix-banan inleddes med seger för landslagsryttaren Mads Hendeliowitz på Frans Andreo II 1289 i Prix St Georg-programmet

Mads första dressyrvinnaren
Han får tummen upp varje dag, tycks Mads Hendeliowitz säga om sin Frans Andreo II 1289 som segrade. Kim C Lundin, Kim@witnet.se

Strömsholmdagarna har avspark med dressyr på Grand Prix-banan i strålande solsken. I domarkurerna tjänstgjorde Britt Hammar, Lena Svensson och Ulf Wilken.

Klassen hade 23 startande och det är påtagligt hur det har slagit igenom med att rida även högre klasser på träns. I dagens klass var det den vanligaste betslingen, dock inte hos topptrion av professionella ryttare.

Segrande Mads Hendeliowitz med Malin Isakssons uppfödning Frans Andreo II 1289 (SWB
f -09 e Sandreo-Weltmeyer) var enda över 70 procent och hingsten har ett härligt uttryck i sina rörelser från trav till galopp.
– Jag kallar honom Tokyo, jag tycker jättemycket om honom och han kan verkligen gå långt, menade en glad Mads.
– Jag matchar honom med sikte på lilla rundan och Dressage Power Future Stars serie i höst, han får följa med ut internationellt för att få rutin.

Frans Andreo II 1289

Karin Öljemark startade först och ledde länge med sin härlige Samson (Old f -09 e Samba Hit II-Duntroon, äg Inga Fridh) men slutade sedan som tvåa på 69,298 procent.
– Det känns som han fortsätter att växa, vi är i ett litet mellanläge styrkemässigt men Samson kan massor av rörelser för högre nivå redan. Det är bara att vänta in styrkan, han är en fantastiskt häst, berömde Karin som snart är tillbaka i Grand Prix.


Samson

Tredje plats gick till Jennie Larsson på hennes egen Caramelle (SWB f -07 e Silvano-Campari M, uppf Absolut Dental AB). De slutade på 68,026 procent.
– Äntligen, min lilla olycksfågel har varit skadad länge, med operationer och annat i släptår. Nu är vi igång, det känns stabilt och jag börjar se framåt. Sen har hon både nerv och annat men det gillar jag, vi hoppas, allt finns i henne, kommenterade Jennie Larsson.

Caramelle


Resultat
Strömsholmsdagarna, alla klasser

Equisport live-sändning från Grand Prix-banan alla dagar

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden