Dressyr
3 juni 2017 06:52

Therese Nilshagen GP-tvåa i Holland

Det blev en andraplats i Grand Prix för Therese Nilshagen och Dante Weltino i Roosendaal i torsdags, slagen endast av Edward Gal. På fredagen följdes det upp med ytterligare en andraplats - nu i Grand Prix Special.

Therese Nilshagen GP-tvåa i Holland
Therese Nilshagen och Dante Weltino blev i dag GP-tvåor med 73,60 procent (arkivbild)

Therese Nilshagen och Anna Blomgren Rogers är i holländska Roosendaal och tävlar denna vecka. I dagens fyrstjärniga Grand Prix gick det riktigt bra och båda hamnade högt upp i resultatlistan.

Therese Nilshagen och Dante Weltino Old red ihop 73,60 procent och hamnade i ledning efter sin ritt.
– Det såg jättefint ut och det var en riktigt bra runda, säger förbundskaptenen Bo Jenå som var på plats i Roosendaal till Ridsport, och tillägger att ekipaget fortfarande har mer att ta av och att det ser riktigt lovande ut.

Edward Gal rådde dock Nilshagen inte på, och tillsammans med Glock’s Zonik placerades Gal som främsta ryttare av samtliga domare. Totalt blev det 75,78 procent för Gal och en seger med god marginal. Nilshagens slutade därmed på andra plats – placerad två av fyra domare. Även andraplatsen var med god marginal mot trean, holländska Jeannette Haazen/Dabanos D’O4, som red ihop 72,180 procent.

Anna Blomgren Rogers och Torveslettens Quattro slutade på en sjunde plats med 70,200 procent. Bo Jenå var nöjd med resultatet.
– Anna hade väldigt fina hihglights men även en del missar, konstaterar han.

I fredagens Grand Prix Special blev ordningen densamma med Gal på förstaplats med 76,333 procent, och Therese på andra med 74,706 procent.
– Känslan var fin. Jag är lite irriterad över att jag gjorde fel i ettorna så att han missförstod mig. Det ska inte hända. Men på det stora hela är jag nöjd. Nu ska jag hem och fila på detaljerna, säger Therese Nilshagen till Svenska Ridsportförbundet.  

Anna Blomgren Rogers och Torveslettens Quattro slog till med en tredjeplats på 71,059 procent i samma klass. 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden