Dressyr
1 juli 2017 18:08

Ellen och Evelina bröt dansk dominans

Av nio dressyrmedaljer på lördagseftermiddagen tog danskarna sju. Två svenska tjejer bröt sig in bland de rödvita: Ellen Hedbys tog silver och Evelina Söderström tog brons.

Ellen och Evelina bröt dansk dominans
Ellen Hedbys och Evelina Söderström gav danskarna en match i slaget om NM-medaljerna. (Foto: Anna-Lena Bergqvist)

Sedan seniorernas GPS-final och den svenska childrendressyr-finalen i morse har nio medaljer fördelats i dressyren på Hammarö. Danskarna har åter visat hur starka de är och lagt beslag på sju av nio medaljer för kategori C, kategori D och juniorer.

Två lysande undantag gav dock svenska medaljer. Den ädlaste knep Ellen Hedbys, färsk NM-mästare i C-ponnylag då Sverige i går slog Damark för första gången på 17 år. Nu red hon sin Indiana Joe till en andraplats och ett NM-silver på 70,293 procent. Det var snubblande nära ett nytt guld för Ellen. Danska Maja Emilie Leth/Prince vann precis före på 70,366. På fjärde plats var det mer svenskt: Nyblivna svenska mästaren Ellen Olsson/Daylight var placerad just utanför pallen.

Bland dressyrjuniorerna som gjorde upp i kür blev det danskt guld och silver med Ann Sofie Nilausen/Elverhoejs Sakharov i topp på 73,13. Bronset gick till Sverige genom Evelina Söderström/Weihenstephaner på 72,675.

Evelina vann, precis som Ellen, SM 2016. Nyligen tog hon, också precis som Ellen, silver på årets upplaga av mästerskapet. Årets svenska juniormästare Cornelia T Pettersson/Final Cut blev i dag fyra just efter på 72,53 procent.

I kategori D tog Danmark samtliga tre dressyrmedaljer med Amira Aasted Jespersen/Top Tilas främst. Bästa svensk i finalen var  Amanda Barnestam Olsson/Jano RP 145 på sjätte plats.

Än återstår medaljstriden för young rider och U25 i dressyr.


Ellen Hedbys med sin medalj runt halsen.

I går blev det indivduell seger och ett guld med laget. I dag blev det NM-silver.


Juniorbrons-ekipaget med Mads Hendeliowitz intill.


I kategori D dominerade danskarna helt och Amira Aasted Jespersen med Top Tilas tog guldet.

Foto: Anna-Lena Bergqvist

Detaljerat tidsprogram
Start- och resultatlistor dressyr
Start- och resultatlistor hoppning
Livesändning på Equisport.tv

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden