Dressyr
6 juli 2017 06:00
Ridsportplus

Förbundet: ”Vi behöver samla in fakta”

"Vi har börjat arbeta med frågan, och vill ha fakta innan vi kommer med några lösningar", säger Ridsportförbundets tävlingssektions ordförande Meta Persdotter om de vikande dressyrsiffrorna.

Förbundet: ”Vi behöver samla in fakta”
Meta Persdotter, ordförande i Ridsportförbundets tävlingssektion, säger att de först ska samla in fakta kring de vikande dressyrsiffrorna och sedan göra en utvärdering. Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    På två år har antalet starter i lokala och regionala dressyrtävlingar minskat med tio procent. När det gäller lokala dressyrtävlingar har trenden varit vikande ända sedan 2012.
    − Vi kommer att följa utvecklingen den här säsongen för att sedan utvärdera vad vi gör bra och mindre bra, och hur vi blir mer inbjudande som förbund. Det säger Meta Persdotter, som är ordförande i Svenska Ridsportförbundets tävlingssektion.

    Vad säger du om det faktum att en förening får 67 kronor i överskott från en dressyrtävling?
    − Jag vill uppmana arrangörer att återkoppla till kansliet hur det fungerar och vad de ser för problem. Detta kan inte vara något som hänt i år, utan något som utvecklats under ett antal år.
    − Vi behöver samla in fakta från arrangörer och se på antalet starter i olika dressyrklasser. Om vi ser trender får vi sedan se vad som ska till för att vända trenden.

    På Ridsportförbundets sportavdelning har dressyren förstärkts under våren genom anställningen av Annica Lund som nationell samordnare inom dressyr. Hon är en av dem som kommer att analysera dressyrens problem.
    − Vi vet att dressyrtävlingar tar lång tid och vi går också mot flera domare. Ett sätt kan vara att se över dressyrprogrammens längd, men det här är ingen lätt fråga och vi måste börja med att samla in fakta, säger Meta Persdotter.

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 99 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden