Dressyr
22 juli 2017 14:56

Stark svensk andra omgång av Nations Cup, Sverige leder serien

Den tyska lagmaskinen segrade med 21 procentenheters marginal i hårt motstånd. Sverige gjorde en strålande andra omgång med toppritter från de tre kvarvarande ryttarna, trea idag och ledare i serien Nations Cup.

Stark svensk andra omgång av Nations Cup, Sverige leder serien
Vilket järngäng! Malin Nilsson på Bon-Ami, Therese Nilshagen på Dante Weltino Old, Patrik Kittel Delaunay. Samtliga tre ekipage är vidare till küren, det är stort för lilla Sverige.

Andra omgången i det speciella formatet för Nations Cup i Aachen reds i Grand Prix Special. Samtliga lagryttare startade här, Sveriges lag decimerat med ett ekipage av naturliga skäl då Juliette Ramels Buriel K.H strukits. 

Startordningen skedde efter resultatet i Grand Prix med lottning i startgrupper. Therese Nilshagen och Dante Weltino Old inledde startkt för Sverige på 74,784 procent.
– Idag fick jag till den ritt jag ville, idag satte vi de saker som felade i Grand Prix-klassen, mycket bättre. Nu har vi gjort så bra vi kan inför EM, nu hoppas jag på en plats, sa Therese Nilshagen.

Malin Nilsson och Bon-Ami gjorde en säker ritt i sin andra start i Aachen. En sådan klassdebut ekipaget gjort med 72,294 procent i Specialen.

Sista lagryttaren ut var Patrik Kittel och Delaunay som hade en suverän ritt i Grand Prix klassen. Idag fattades det lite i tanken, värmen här nere tar på ekipagen.
– ”Dude” var lite trött, jag får helt enkelt värma lite mindre till küren söndagmorgon, sa en nöjd Patrik som trots lite matt Dude satte 74,157 procent.

Förbundskapten Bo Jenå sken som en sol.
– Alla satte fina säkra ritter, riktigt bra, nu är vi redo för EM.

Det svenska laget blev trea, precis för Danmark. Hade sista ryttaren Cathrine Dufour på Atterupgaards Cassidy fått över 79,48 procent hade Danmark blivit trea i kraft av fina resultat i Grand Prix. I dagens klass verkade flera av dem drabbats av stora skälvan med sämre resultat än på länge, det råder EM-uttagningsfeber på området.

Sverige leder totalt i Nations Cup, inget svenskt lag ställer upp i Hickstead om någon vecka.

Individuellt i klassen var den stora sensationen att Isabell Werth och Weihegold blev mycket knappt slagna av Laura Graves och Verdades. Ett fel i en bytesserie för Isabell och Weihegold tålde inte slutsiffrorna. Igår hade Isabell födelsedag och idag fick segrande Laura Graves uppleva ett helt stadium som sjöng Happy Birthday för henne på 30-årsdagen, bra presenter båa två. 

Resultat klass
Resultat lag
Ställning Nations Cup
1. Sverige 52 poäng
2. USA 51 poäng
3. Danmark 41 poäng

Foto: Kim C Lundin

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden