Dressyr
10 september 2017 20:34

Dubbelseger med maffig marginal för Jeanna och Fiorucci

Jeanna Högberg och förra årets UVM-tvåa Fiorucci Ht glänste mest på helgens nationella dressyr. Två segrar av två möjliga blev det med prima procent och den främsta togs med mer än tio procents marginal.

Dubbelseger med maffig marginal för Jeanna och Fiorucci
Nu blev det fler segrar för det vinstrika ekipaget. (Arkivbild)

Jeanna Högberg och Fiorucci Ht (SWB, f 2009, e Florencio-Rubinrot, äg/uppf Absolut Dental AB) visade storform på Gnesta RK:s nationella dressyr.

Silverekipaget från unghäst-VM 2016 har vunnit snudd på samtliga starter i år och var inte sämre nu. I S:t Georges vann de på 77,895 procent och i Intermediaire I på 76,886 procent. Båda gångerna hade klubbkompisar från Sällskapet Segersta Sportryttare närmast efter sig i resultatlistan: Julia Söderström/Cilantro i Intermediaire och Evelina Söderström/Weihenstephaneri S:t Georges.

Tre till Intermediaire-klasser avgjordes och i samtliga var det ryttare från Sällskapet Segersta Sportryttare som var bäst. Emelie Eklund med Detroit (SWB, f 2005, e Don Frederico–Aarking xx, uppf Wilh. Carmienke) la beslag på bägge segrarna i Intermediaire I B. Julia Söderström med Cilantro (SWB, f 2007, e Johnson-Blue Hors Hertug, uppf Ylva Joyce) tog segern i Intermediarie I.


Ekipaget, här på väg mot SM-silver, tog täten hos Gärds. Foto: Roland Thunholm

Hos Gärds RF var det young ridern Sofie Andersson som dominerade de högsta nationella klasserna med CSI (KWPN, val, f 2007, e United-Gribaldi, uppf R Franssen). Ekipaget, som var tvåa på SM för young riders i somras, tog segrarna i Intermediaire I och Intermediaire A.

Resultat Gnesta
Resultat Gärds

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden