Dressyr
17 september 2017 18:28

Sandra Dahlin vann Grand Prix Kür på Strömsholm

Tredje och sista kvalet i Dressage Powers Grand Prix Tour är nu avgjort. Fem ryttare tog sig över 70 procentspärren, och bäst av dem blev Sandra Dahlin med den egna uppfödningen Ichi, som samlade ihop till hela 72,250 procent.

Sandra Dahlin vann Grand Prix Kür på Strömsholm
Sandra Dahlin och Ichi vann dagens Grand Prix Kür på Strömsholm.

– Det är bara vår tredje start här i Grand Prix så jag känner mig väldigt nöjd, säger Sandra Dahlin efter att klassen är avslutad.

Idag var det galopprogrammet som satt extra fint för Sandra och Ichi (SWB, sto f-06 e Bocelli-Donnerschlag, uppf Miota AB), där blev det idel åttor i protokollet. Samtidigt känner hon att det finns mer att hämta.
– Det här är inte i närheten av vad vi kan göra på träning hemma. Med mera styrka när hon orkar bättre i piaffen och allting så tror jag vi har många poäng att plocka där, säger Sandra Dahlin.

Nu laddar Sandra och Ichi om mot nästa mål – finalen i Grand Prix-touren den 22 oktober.
– Jag skulle ju vilja snäppa upp svårighetsgraden lite, och jag har ställen där jag skulle kunna göra det. Till exempel vändningen i piaff och kanske lägga serierna i lite mer bruten linje, säger Sandra Dahlin.

Andraplacerad på 72,208 procent var Lina Dolk med Biggles 1015 (SWB hingst f-98 e Briar-Krevad, uppf Fam Ingrid Lundberg Persson). Förutom att de var det ekipage med minst åldersskillnad mellan ryttare och häst, Lina är 20 och Biggles 19, slog de även sin tränare och Biggles förra ryttare Kristian von Krusenstierna. Lina försäkrar att han inte är bitter.
– Han gör ett fantastiskt jobb med både mig och Biggles så det känns som ett väldigt bra team, säger Lina Dolk.

Kristian von Krusenstierna är en av initiativtagarna bakom Dressage Powers. Han är nöjd med det första årets kvalomgångar.
– Det har varit fantastiskt, alltså jag har tänkt på det här i 15-20 år att vi borde ha en bra tourtävling i Grand Prix i Sverige och nu är vi snart i final med första säsongen. Det är bra standard, vi kommer få ryttare som alla ligger i 70 procent och uppåt i final och det är ju jättehäftigt, säger Kristian von Krusenstierna.

Kvalade till finalen är de tolv ryttare som över kvalomgångarna har fått högst poäng. Finalen går den 22 oktober i Linköping, och vinnaren där åker hem med 100 000 kronor i prispengar.

Här är hela listan på de kvalade:

1. Paulinda Friberg – Di Lapponia T, 76,917
2. Minna Telde – Isac, 74,375
3. Sandra Dahlin – Ichi, 73,875
4. Emma Jönsson – Tango, 73,167
5. Malin Rinné – Scharmeur, 73,083
6. Emma Karlsson – Midt West Casino, 73,000
7. Amanda Eklund – Sambucus, 72,333
8. Lina Dolk – Biggles, 72,208
9. Clara Espinosa – Gordon, 70,500
10. Gunilla Byström – Vectra, 70,292
11. Charlotte Haid-Bondergaard – Roberto des Frettes, 70,042
12. Kristian von Krusenstierna – Languedoc, 69,917

Resultat Grand Prix Kür Strömsholm 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden