Sport
7 april 2017 19:15
Ridsportplus

”Vi räknar med ett fullsatt Ullevi”

Från arrangörshåll talas om en folkfest.
Biljettförsäljningen ser lovande ut och redan nu syns ett ökat internationellt intresse för sommarens hästmästerskap i Göteborg.

”Vi räknar med ett fullsatt Ullevi”
Publikkapaciteten på Ullevi under EM blir 27 000 sittande.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    – Biljettförsäljningen ligger i nivå med vår prognos. Västra Götaland, Halland, Mälardalen och Skåne toppar men vi säljer även bra till övriga delar i landet. Vi ser också ett ökat internationellt intresse, främst från de nordiska länderna samt Tyskland, Storbritannien och Holland, säger Helena Lindqvist, marknadsföringsansvarig för FEI EM i Ridsport Göteborg 2017.

    Att biljettförsäljningen följer uppsatt prognos är positivt men säger inte mer än att prognosen hålls. Några faktiska siffror lämnar arrangören inte ut förrän närmare mästerskapet.

    Publikkapacitet på 27 000

    Ullevi, mitt i centrala Göteborg, som utöver högklassig idrott även har sett världens stora artister, blir arena för dressyr och hoppning samt för mästerskapets invigning (fri entré). Publikkapaciteten är satt till 27 000 sittande, varav i runda tal 5 000 platser är reserverade för aktiva, sponsorer, press och liknande.

    20 procents rabatt

    Till Ullevi finns biljetter i form av veckopaketet, som täcker samtliga EM- och kringklasser, paket för dressyr respektive hoppning samt singelbiljetter. Samtliga biljetter finns i tre olika prisklasser beroende på vald läktarplats. Ungdomar 4–17 år har 20 procents rabatt på ovanstående. Dessutom erbjuds Hospitalitypaket Vip Lounge Exklusive som innehåller mer än vanlig biljett.

    – Alla biljettyper säljer bra. Dressyr och hoppning ligger på ungefär samma nivå och vi räknar med ett fullsatt Ullevi under finalhelgen fredag-söndag, säger Helena.

    Hinderbana i Slottsskogen

    Paradressyren och fyrspannens dressyr- och precisionskörning ska gå på Heden, som också är mästerskapets evenemangsområde med cirka 120 utställare. Där går även starten i fyrspannens maratondel, som fortsätter genom centrala stadsdelar ut till den hinderbana som ska byggas i Slottsskogen. Allt detta är gratis för publiken. 

    Denna artikel är hämtad från tidningen Ridsports pappersutgåva där den publicerades första gången den 30 mars 2017.

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 99 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden