Sport
20 juli 2017 06:30
Ridsportplus

Svagt intresse för EM-konferens om hästvälfärd

En konferens under EM om hästvälfärd har hittills bemötts med svalt intresse. Nu görs ett omtag och flera bjuds in för att seminariet ska bli av.

Svagt intresse för EM-konferens om hästvälfärd
Efter ett svagt intresse för EM-konferensen ur hästens perspektiv bjuder arrangören nu in en större målgrupp (arkivbild som inte har något samband med texten)

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    Redan i vintras började planeringen av ett seminarium under EM i Göteborg, med rubriken ”From the horse’s perspective” (ur hästens perspektiv). Tanken var att ta upp hur ridsport och uppfödare kan samverka med forskningen för att säkra hästens välfärd.

    Flera storheter inom svensk hästforskning knöts upp, däribland Lars Roepstorff, SLU-professorn som forskar kring underlag, Marie Rhodin som forskar om hältor och hästars rörelsemönster, och Linda Kjellberg från Ridskolan Strömsholm som forskar om hästars välfärd och beteende i aktiv grupphästhållning.

    Målgruppen var i första hand representanter från de europeiska ridsportförbunden och aktiva ryttare, men intresset från dessa håll var inte så stort som förväntat.

    Bjuder in en större målgrupp

    Därför gör Svenska Ridsportförbundet och dess medarrangörer Europeiska Ridsportförbundet EEF och World Breeding Federation for Sport Horses (WBFSH) nu ett omtag och bjuder in en större målgrupp till seminariet, som äger rum tisdagen den 22 augusti.

    Seminariet är kostnadsfritt, och förutom presentationer av svensk hästforskning är tanken att det ska bli en avslutande diskussion med Mark Wentein, ordförande för European Horse Network (EHN) om ansvarsfullt hästägande och med EEF:s ordförande Hanfried Haring om Europas roll när det gäller global hästvälfärd.

    På torsdagen den 24 augusti blir det ytterligare en konferens, men med svenska förtecken. Det är bland annat LRF, HNS och Västra Götalandsregionen som bjuder in hästföretagare och politiker för att prata strandskydd, bygglov, konsumentköplag och skattefrågor

    Denna artikel är hämtad från tidningen Ridsports pappersutgåva där den publicerades första gången den 6 juli 2017.

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 101 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden