Sport
20 augusti 2015 06:00
Ridsportplus

Bengtsson i en ny roll

Sveriges främste hoppryttare är avsutten under EM i Aachen. Men han gör mycket nytta för det svenska landslaget ändå. Och så var det ju det här med det lediga jobbet som förbundskapten för svenska hopplandslaget...

Bengtsson i en ny roll
Rolf-Göran Bengtsson har fått många nya roller den senaste tiden. På EM i Aachen står han på marken och hjälper sina landslagskollegor.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    EM:s första hoppklass är i gång. Rolf-Göran Bengtsson – som bland annat var Sveriges härförare när det blev brons på EM i Herning – står på framridningen och följer allt som de svenska ryttarna gör. 
    – Jag har ingen officiell roll, men jag hjälper gärna till med det jag kan. Jag finns här runtomkring, säger Rolf-Göran Bengtsson. 

    Det var i samband med tävlingarna i Göteborg i februari som Rolf-Göran Bengtsson meddelade att Casall Ask inte skulle gå några mer mästerskap. När det sedan visade sig att Clarimo inte riktigt kunde ta klivet upp till mästerskapsnivå stod det klart att Sverige skulle få åka till EM utan Rolf-Göran Bengtsson till häst. 
    – Det är klart att jag hade velat vara med och rida. Men nu togs det här beslutet tidigt, säger han. 

    Men han är ändå en självklar del av det svenska teamet på plats. Under hela tidshoppningsklassen hjälpte han till att höja och sänka hinder på framhoppningen, analyserade ritterna med de svenska ryttarna och sågs konferera med förbundskapten Sylve Söderstrand titt som tätt. Planen är att stanna så länge som det behövs, först och främst över lagtävlingen i dag och i morgon, fredag. 
    – Jag kan ju bidra med en hel del erfarenhet. Det handlar inte alls om att gå in och ändra på något. Alla ryttarna är så duktiga och har sina egna system, men jag finns här om det behövs, säger Rolf-Göran Bengtsson.

    Det blev lite stolpe ut i tidshoppningen och Sverige ligger nia inför fortsättningen i dag, torsdag. Men det är samma läge som i Herning 2013. Och då blev det brons till slut. 
    – Men det var lite missflyt, säger Rolf-Göran Bengtsson som själv blev Europamästare 2011. 

    Rollen som avsutten svensk på ett mästerskap är inte den enda nya rollen för den Tysklandsbaserade hoppryttaren. Förra året blev han pappa och nyligen gifte han sig.

    Det svenska hopplandslaget står utan förbundskapten efter OS nästa år. Är det ett uppdrag du kan tänka dig?
    – Hahaha, njae, det vet jag inte. Jag har inte funderat på det. Jag vill fortsätta att rida ett tag till och då funkar det ju inte. 

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 101 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden