Sport
22 augusti 2015 06:28

Irländsk protest avvisades

Den protest som Irlands chef d´equipe Robert Splaine och ryttaren Cian O´Connor lämnade in vid fredagens final i nationshoppningen avslogs av Ground Jury.

Irländarna hävdade att Cian O´Connor blivit störd av en banfunktionär när O´Connor var på väg i en sväng mot det elfte hindret som Good Luck rev.

Protesten avslogs med motiveringen att O´Connor hade fortsatt efter incidenten och Ground Jury såg heller inget skäl till att stoppa ekipaget genom att ringa i klockan. Ground Jury hänvisade till regelverket att O´Connor själv haft möjlighet att avbryta ritten på grund av oförutsedda omständigheter utanför hans kontroll men så skedde inte.

Irländarna överklagade till Appeal Committee som fastställde Ground Jurys beslut. Cian O´Connors resultat på fyra fel kvarstår därmed liksom Irlands 25,96. Om O´Connor varit felfri hade Irland tagit den biljett till OS 2016 som gick till Spanien.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden