Sport
4 augusti 2015 21:24

Charlotte Mordasini svensk EM-joker

Charlotte Mordasini är den stora överraskningen när hoppningens förbundskapten Sylve Söderstrand presenterade det lag som ska till EM i tyska Aachen, där hoppningen börjar den 19 och avslutas med individuell final den 23 augusti.

Charlotte Mordasini svensk EM-joker
Charlotte Mordasini är klar för EM efter en kometkarriär som svensk ryttare. Fram till den sista december 2014 tävlade Charlotte för Frankrike.

Helena Persson med Bonzai H (val f -00 e Baloubet du Rouet-Caletto II, uppf Stuteri H) var först klar. Lite senare presenterades Henrik von Eckermann och Douglas Lindelöw och ännu lite senare blev det klart att de åker med hästarna Cantinero (val f -02 e Cento-Cash) och Casello (val f -03 e Casall-Carolus I).

I dag blev det klart att trion kompletteras med Malin Baryard Johnsson på H&M Tornesch 1042 (hingst f -00 e Lux Z-Libero H) samt Charlottte Mordasini med Romane du Theil (sto f -05 e For Pleasure-Quidam de Revel). Malin känner alla igen och Charlotte, som tidigare representerat Frankrike bland annat med lagmedalj på EM för young rider, presenterade sig med besked som trea efter en dubbelnolla med EM-hästen på årets femstjärniga Grand Prix i Falsterbo Horse Show.

Sedan tidigare har det varit klart att Rolf-Göran Bengtsson avstår EM för att satsa på Global Champions Tour i den sista tävlingssäsongen för den 16-årige Casall Ask. I dagarna bestämdes också att Peder Fredricson avstår EM för att spara den 9-årige H&M All In mot OS 2016.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden