29 oktober 2016 07:19
Ridsportplus

Brinkeffekten

Elmia Scandinavian Horse Shows unghästklasser skulle kunna kallas Brink-mästerskapen eller vad sägs om åtta segrar på lika många försök till ekipage med anknytning till Jan Brink. Själv tog han hem segern i 6-årsklassen, elever och anställda stod för resten.

Brinkeffekten
Jan Brink segrade själv, här flankerade av två-faldiga årgångsvinnaren Marina Mattsson och 3-årsvinnaren Ida-Linn Lundholm. Foto: Mikael Persson MiP Media

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    Meetinget innehöll fyra unghästkval och lika många finaler. Samtliga segrare hade en gemensam nämnare i tränaren, ryttaren, samarbetspartnern, arbetsgivaren Jan Brink. 

    Dragon Welt

    – Det har gått så bra så man nästan skäms lite, säger Jan Brink men fortsätter snabbt.
    – Att det går så bra beror förstås på det vi i Skåne kallar gediget arbete. Ida-Linn har jobbat för mig i snart sju år, Marina har tränat för mig i många år, hästarna är grundligt förberedda, förklarar Brink.
    – Långsiktighet är en framgångsfaktor och sedan en gnutta tur, vi har haft båda delar och såklart, hästarna har varit i kanonform. Vi har haft flow helt enkelt.
    Jan brink har vanan inne med unghästar och hans erfarenhet har blivit en nyckel funktion för de här ryttarna.


    Eclectisch

    Från det egna stallet är det hingstar från Tullstorp som utmärkt sig så som Dragon Welt, Eclectisch och  RayMore. Från samarbetspartnern Hannell Dressage Stable red eleven Marina Mattsson hem två årgångssegrar på Fireball Macohl och sist ut Quartermain i 7-årsklassen.

    Fireball Macohl

    – Jag gjorde min bästa ritt någonsin med Quartermain och nu får han hålla tävlingspaus resten av året, berättar Marina, vinnare i 7-årfinalen.
    – Det är en superbegåvad häst, han har så lätt för piaff och passage. Om planerna håller rider jag Lövsta Future Challenge på honom nästa år med det gäller att skynda långsamt, menar Marina.

    Quartermain

    I finalritten kändes Quartermain så säker att Marina red på ordentligt. I kvalet var det inte lika givet, då var Tullstorps beridare Ida-Linn Lundholm och flåsade henne i nacken med en Eclectisch i högform.
    – Vi hade en jättebra ritt i kvalet men även om det inte blivit bytesmissarna så hade vi nog inte rått på Marina och Quartermain idag, kommenterar Ida-Linn.
    – Eclectish är lite efter i utveckling, på grund av en skadeperiod, vi är inte helt stadiga i allt än. Vi jobbar vidare i vinter med mer styrka, han har fin talang för svår klass. 
    – Hemma rider vi inte den här tävlingstraven utan övar mer i en mindre trav. Det går att rida honom ute på galoppbanan utan problem men visst är han snabb på att tända till, kommenterar. hon.

    Eclectisch

    Jan Brink red själv hem 6-årssegern med RayMore.
    – Det är hans amerikanska ägare som helst ser att jag rider, hon är ett riktigt fan, säger Jan och ler lite.
    -RayMore är egentligen snäll att rida men storleksmässigt passar han mig bäst. 
    – Det är klart det är kul att gå in på banan och få framgång, det är otroligt givande, menar han.
    – Vi lever på att producera hästar så visst är det viktigt när det går bra.

    Raymore

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 99 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden