28 oktober 2016 15:45

Ny Fredricson-seger på Elmia

Fredagens högsta klass på Elmia var speedkvalet 1,45. Det blev en ny Fredricson-seger, nu tack vare Jens på Candy Flip som även hustrun Isabelle tävlar.

Ny Fredricson-seger på Elmia
Familjen Fredricson med 2-åriga Filippa, Isabelle, Jens och Candy Flip. Roland Thunholm

I går kväll var det Peder Fredricson som vann och nu var det brorsan Jens tur.
– Det här var riktigt kul, utbrister Jens och pustar ut strax efter omhoppningen som gav honom och Candy Flip (SWB, sto f 2006, e For Feeling-So What, uppf Kristina Larsson) segern i 1,45.

Nog såg Candy Flip ut att tycka att det var precis lika kul som Jens när hon susade hem segern med mer än 1,5 sekunder marginal till H&M Indiana och Malin Baryard Johnsson. Segerhästen är hemma i stallet allra mest Isabelle Fredricsons och de har sedan de köpte stoet som 8-åring turats om i perioder att tävla henne.
– Det funkar jättebra och vi tycker väldigt mycket om henne båda två, säger Isabelle.

Candy Flip har gått upp till 1,55 med Jens och 1,45 med Isabelle. Under hösten har Isabelle tävlat Candy Flip och enligt planen just nu ska Isabelle snart ta över tyglarna igen för att rida bland annat kringklasserna på stundande SM.

Klassen var kval till speedfinalen och det blev slutligen tre dubbelnollor bland de 31 ekipagen till start. Speedfinalen hoppas på söndag över 1,45-hinder.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden