26 oktober 2016 07:00

Startskottet går för nya Elmia-tävlingen

Då var det dags – i dag går startskottet för stortävlingarnas senaste tillskott Elmia Scandinavian Horse Show. Ridsport är redan på plats och står redo att bjuda er på underhållning i dagarna fem.

Startskottet går för nya Elmia-tävlingen
Anna Bråkenhielm, Sylve Söderstrand, Lisen Bratt Fredricson och Jana Wannius är mer än redo att dra igång. Roland thunholm

Unghästklasser, dressyr och hoppning på Grand Prix-nivå, auktionen Swedish Select Horse Sales, mässa, seminarier och clinics. Det är bara några av godbitarna som väntar när Elmia Scandinavian Horse Show drar igång i dag. Bakom tävlingen står en tung kvartett med en massiv erfarenhet från branschen: Anna Bråkenhielm, Sylve Söderstrand, Lisen Bratt Fredricson och Jana Wannius. De har bjudit in till oktobers stora hästfest och allt från OS-ryttare till landets främsta ponnyryttare i dressyr har hakat på och styr som bäst mot Jönköping.

På hoppbanan startar femdagarstävlingen med hoppning för de unga hästarna innan dagen slutligen toppas med Rolf-Göran Bengtssons clinic och  en 1,45-hoppning. På dressyrbanan inleder de 4-åriga hästarna i en klass presenterad av just Ridsport och därpå tar snäppet äldre hästar över i sitt 5-årskval.

Ridsports team kommer precis som alltid leverera det mesta om det bästa till er läsare – häng med här på webben fram till söndag.


Elmia väntar på alla besökare.
Foto: Roland Thunholm (som såg till att vara en av de första gästerna på plats redan igår – det gäller ju att inte missa något!)

Komplett program
Start- och resultatlistor hoppning
Start- och resultatlistor dressyr

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden