Sport
14 juli 2017 18:26

Nations Cup: Holland vann – Sverige femma

Holland briljerade och vann Nations Cup efter omhoppning mot två andra lag. Sverige blev femma. ”Vi hade såklart velat sluta högre upp” säger förbundskaptenen om Sveriges sista chans att samla poäng mot finalen.

Nations Cup: Holland vann – Sverige femma
Det hollänska laget firades på pallen. Mikael Persson/STELLA PICTURES

Efter första omgången av Nations Cup i Falsterbo var Sverige med i matchen, men i andra omgången halkade värdnationen efter. En delad femteplats på totalt åtta fel blev resultatet.
– Vi hade såklart velat sluta högre upp. Vi hade gärna gett tillbaka till publiken som ger oss så mycket, men det ville sig inte riktigt, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona och konstaterar att det blev en något matt avslutning.

Henrik von Eckermann satte dubbelt felfritt med Mary Lou 194, vilket han var ensam om i det svenska laget.
– Visst föll någar bommar i Evelinas sista runda, men vi hade egentligen sju superfina rundor. En bom trillar så lätt och tyvärr var felen spridda idag på de olika ryttarna – det blev kostsamt, säger Ankarcrona.

Kvar som trea
Under säsongens åtta omgångar får lagen samla poäng vid sex stycken. I sluttabellen räknas resultat från de fyra bästa tävlingar för varje lag.

Sverige ligger  kvar som trea i tabellen även efter femteplatsen, men är å andra sidan det enda lag som redan har räknat poäng i samtliga omgångar. Falsterbo var den sjätte tävlingen för säsongen och Sverige sista chans att samla poäng. De andra lagen kan till skillnad från Sverige samla poäng i Hickstead och/eller Dublin, och på så vis gå om.

Blir det Nations Cup-final för er?
– Jag hoppas såklart på det. Nu har vi haft våra chanser och får vänta på de andra lagen, säger Ankarcrona om att det inte finns något mer att göra i jakten på finalbiljett.

Holland vinnare
Trots Sveriges femteplats bjöds publiken på omhoppningsspänning. Holland, Tyskland och Irland låg samtliga på fyra fel efter de två omgångarna. Irland fick ett ner, medan Tysklands ryttare var felfri i mål. Hollands Jur Vrieling visste vad som gällde och höll för trycket.

Felfritt på snabbaste tiden säkrade en holländsk seger för Jur Vrieling/VDL Glasgow v. Merelsnest, Ruben Romp/Audis Tevanta II CZ, Aniek Poels/Athen,  Michel Hendrix/Baileys samt lagledaren Rob Ehrens.

– Det är alltid svårt att välja ryttare till omhoppningen. Jag valde Jur eftersom han just nu är mest rutinerad. Jur är en snabb ryttare, som redan har tagit två segrar här och det funkade bra, säger nöjda lagledaren Rob Ehrens och skojar om att de ska fira med lagom mycket ”food and öööl”, uttalat på svenska med rejäl brytning.

Omhoppningsryttaren Jur Vrieling hyllar gärna sina unga lagkamrater, hellre än att lyfta sin egen prestation.
– Jag vill ge all credit till mina lagryttare. Alla tre red så ofattbart bra, säger mannnen som slutligen ordnade segern.

Kompletta resultat
Svenskarnas resultat:
Henrik von Eckermann/Mary Lou 194: 0+0
Douglas Lindelöw/Zacramento:4+4
Evelina Tovek/Castello 194: 5+13
Peder Fredricson/H&M Christian K: 0+4

Henrik von Eckermann och Mary Lou övertygade om att EM-formen är på gång, eller måhända redan på plats.


Jur Vrieling flög fram till segern.


Michel Hendrix var en av Hollands unga lagryttare.

Foto ovan: Mikael Persson/MiP Media
Foto nedan: Roland Thunholm


Peder och H&M Christian K fick publiken att jubla.


Spänning i svenska gänget.


Publiken supportade sina svenska ryttare för fullt.


Där satt den! Orangeklädda Holland fick jubla.

Klassen bit för bit med mer bilder på svenskarna.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden