Sport
16 juli 2017 16:43

Talangtätt i U25, Ljungkvist dubbelsegrare

U25 Grand Prix Kür blev en repris av kvalet sett till prispallen. Seger till Soega och Denise Ljungkvist som fick draghjälp av trean Cecilia Bergåkra och Duchesse. Johan Wessner med Sterling G blev tvåa.

Talangtätt i U25, Ljungkvist dubbelsegrare
Trion som följts åt under helgen, från vänster Johan Wessner på sin Sture aka Sterling G, Denise Ljungkvist på Soega och Cecilia Bergåkra på Duchesse.

U25 Grand Prix Kür ackompanjerades av nollrundor från Falsterbo Grand Prix och ett tätt regn. En del hästar reagerade på den lite annorlunda omgivningen.

Falsterbo för unga ryttare handlar mycket om att drömmar blir sanna. De tre topplacerade Denise Ljungkvist, Johan Wessner och Cecilia Bergåkra beskrev hur Falsterbo funnits som en avlägsen dröm i deras tankar sedan mycket unga år.

Denise och Johan tog medaljer på NM och hade knappt hunnit smälta den framgången innan de fick mer att processa genom två segrar respektive andraplatser.
– Det är tveksamt om jag varit gladare någon gång tidigare i livet. Jag bor så nära att jag kan rida hit och jag kunde aldrig tro att jag skulle rida Grand Prix här, än mindre rida in på prisutdelning, sa Johan Wessner.

Denise Ljungkvist var trött efter urladdningen på banan där Soega gjorde tillvaron spännande utanför banan men skötte sig fint innanför staketet.
– Jag blir inte nervös men jag blir laddad, nervös blev jag först när Soega inte ville gå in på banan, konstaterade hon.

– Att jag skulle få rida Grand Prix här kändes helt otroligt till att börja med, att det sen gått så bra, det är bara fantastiskt. Jag har bara ridit Duchesse i 1,5 år så det har gått fort, konstaterade Cecilia Bergåkra.

Topptrion bemästrade både väder, vind och plötsliga ljudvågor frånn hoppbanan.
– Jag fick plötligt en väldigt energisk piaff och den är redan i snabbaste laget, sa Cecilia Bergåkra om sin Duchesse.
– För mig blev det lite hjälp i piaffen så vi gjorde en bra övergång dessutom. I piruetten blev det snarare så att jag fick avsluta så snabbt som möjligt, förklarade Johan Wessner. 
– För mig var det svåraste att komma in på banan idag. När Soega mötte applåderna från Cecilia och Duchesse ritt så tyckte hon inte det verkade vara en bra idé att gå in där, som tur är fick jag draghjälp av Cecilia in. Det var nog tur, vi hade inte kommit in för egen maskin, sa Denise Ljungkvist.

På pallen
1) Denise Ljungkvist, SWE – Soega 71.975%
2) Johan Wessner, SWE – Sterling G 71.625%
3) Cecilia Bergåkra Berglund, SWE – Duschesse 70.725%

Resultat
F
oto: Kim C Lundin

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden