Fälttävlan
2 januari 2012 08:00

OS-hoppet lever för Linda

Fälttävlansryttaren Linda Algotsson har inte gett upp hoppet om London.
Hon har tagit över La Fair från lillasyster. Målet är att kvala det 15-åriga stoet till London.

– Jag trivs jättebra med henne, säger Linda Algotsson.

La Fair (e Labrador u Princess Fair ue Prince Fair xx) har samma mamma som Linda Algotssons världscupvinnare och dubbla EM-medaljör Stand By Me, ”Bullen”. Hon är själv mamma till världens fjärde högst rankade fälttävlanshäst, Wega (e Irco Mena).

Det är lillasyster Sara Algotsson Ostholt som har tävlat stoet mest. När La Fair inte blev dräktig under 2011 bestämde Linda sig för att sätta igång henne. Och nu är hon fullt i gång med siktet inställt på OS-kval under våren. La Fair har flera placeringar i internationell trestjärnig klass under tre säsonger, bland annat med Saras man Frank Ostholt. Linda Algotsson kom 25:a med henne i Boekelos CCI*** 2007.
– Hon påminner mycket om ”Bullen” i temperamentet och det passar ju mig bra, säger Linda som för tillfället står utanför landslaget då hon inte har haft någon häst på trestjärnig nivå sedan 2010.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden