Arrangören var snabbt på plats och tog hand om hästen när olyckan hade hänt.
Arrangören var snabbt på plats och tog hand om hästen när olyckan hade hänt.
Foto: Annelie Frank

WC-häst avlivad

Fälttävlan  (Uppdaterad 18.30) Den ryske ryttaren Alexander Markov och hans häst Pinokkio vom Gau råkade ut för en allvarlig omkullridning under terrängbanan på förmiddagen. Hästen avlivades senare på Regiondjursjukhuset i Helsingborg.

Det var på hinder nummer fem, en stor häck med en torrgrav framför, som hästen missbedömde avsprånget och till synes inte ens försökte att hoppa. och gled rakt ner i graven. Under cirka 20 minuter låg hästen kvar på sidan utan att resa sig upp. Den vinschades in i transporten för att köras till djursjukhus. Ryttaren har inte fått några allvarliga skador. Ekipaget deltog i den trestjärniga världscupklassen.

Uppdatering 18.30
Tävlingsledningen meddelade på eftermiddagen att hästen har avlivats på djursjukhuset. Hästen ska obduceras för att fastställa skadornas omfattning.