Fälttävlan
26 augusti 2012 17:05

”En stor dag för mig”

- Jag har ridit SM sedan 1984 och aldrig vunnit så det här är verkligen en stor dag för mig, sade Viktoria Carlerbäck efter SM-guldet i fälttävlan.

”En stor dag för mig”
Anna Hassö, Viktoria Carlerbäck och Frida Andersén vinkar glatt till publiken som medaljörer på årets SM i fälttävlan. Anna-Lena Bergqvist

Åtta fel för Volt af Källstorp (val f -02 e Irco Mena-Cortez, uppf T Nilsson) i söndagens avslutande banhoppning på Baldersnäs var precis vad Viktoria kunde kosta på sig när ledande Hannes Melin hade det dubbla. Resultatet i hoppning medförde också att Hannes hamnade utanför medaljtrion. Dit fick Viktoria i stället med sig Anna Hassö/Clover och Frida Andersén/Herta på silver- och bronsplats.

Viktoria Carlerbäcks seger, tillsammans med Melina Forsbergs guld i hopp-SM för juniorer (annan text), innebar dessutoim att Borås Fältrittklubb fick två nya SM-segrare på söndagen.

Resultat fälttävlan

Jörgen Ottosson/Anna-Lena Bergqvist

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden