Fälttävlan
11 augusti 2012 12:00

Klimke upp i ledning

Nyblivna OS-guldmedaljören i lag, Tysklands Ingrid Klimke, har gått upp i ledning efter att världscupens terräng har ridits på Ribersborg. Sara Algotsson Ostholt och Mrs Medicott är bästa svenska ekipage med en sjätteplats.

Klimke upp i ledning
Mrs Medicott och Sara Algotsson Ostholt tog för sig i terrängen på Ribersborg och klättrade från nionde till sjätte plats.

Ingrid Klimke och Tabasco var ett av flera ekipage som var felfria inom tiden på den trestjärniga banan. Det tyska ekipaget har 42,60 straff, vilket innebär mer än ett nedslag tillgodo på tvåan Clayton Fredericks, Australien, Walterstown Don. Fredericks tappade den ledning han hade efter dressyren med Bendigo efter att ha fått en utbrytning.

Även Sara Algotsson Ostholt och Mrs Medicott bjöd på en dubbelnolla. Det kraftfulla stoet tog sin an banan med stor entusiasm och sina karaktäristiska långa galoppsprång. Ekipaget gick de korta vägarna  och lyftes fram av publikens jubel.
– Det var gott att få till en felfri runda. Jag behövde det för att kvala henne till EM här nästa år, säger Sara Algotsson Ostholt.

Mrs Medicott är inte en lika bra banhoppningshäst som Sara Algotsson Ostholts OS-silverhäst Wega, men ryttarinnan har ändå goda förhoppningar inför den avslutande banhoppningen i morgon, söndag. Ekipaget har 50,20 straff.

Terrängens välbyggda hinder hoppades överlag bra i strålande solsken, endast ett fåtal hade hinderfel. En uteslöts på grund av en otäck omkullridning och ett ekipage utgick. 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden