Tyska Ingrid Klimke vann världscupklassen med Tabasco.
Tyska Ingrid Klimke vann världscupklassen med Tabasco.
Foto: Lottapictures

Klimke vann på Ribersborg

Fälttävlan  Den nyblivna OS-guldmedaljören i lag, Tysklands Ingrid Klimke, vann helgens världscuptävlingar i Malmö med Tabasco. Bästa svenska ekipage blev Sara Algotsson Ostholt med Mrs Medicott med en tredjeplats.

Den avslutande banhoppningen på söndagens förmiddag var svår och utslagsgivande vilket gjorde att det blev en del förändringar i den definitiva resultatlistan. Tysklands Ingrid Klimke lyckades dock behålla sin tätposition med 12-årige valacken Tabasco (e Heraldik xx). Hon hade råd att riva ett och ändå vinna klassen. Och rev ett var precis vad hon gjorde när Tabasco blev lite lång inför hinder nummer 7.
- Jag tycker att min häst hoppade bra. Och i går hade jag en makalös runda i terrängen med honom, säger Ingrid Klimke som siktar på att komma tillbaka och rida EM på Ribersborg nästa år. 

Tvåa blev Klimkes lagkamrat från OS i London, Dirk Schrade/Hop and Skip som genom en felfri runda klättrade från fjärde plats. 

Bästa svenska ekipage blev Sara Algotsson Ostholt som också levererade en felfri runda. Väl avvägt och balanserat lotsade OS-silvermedaljören det 8-åriga stoet Mrs Medicott runt banhoppningen. 

Resultat