Årets världscupvinnare Felix Vogg.
Årets världscupvinnare Felix Vogg.
Foto: FEI/Jean Morel

Oops - felräkning

Fälttävlan  I går meddelade det internationella ridsportförbundet FEI att belgiska Karin Donckers vann årets världscup i fälttävlan. En kontrollräkning visar att hon får nöja sig med andra plats.

Årets världscupvinnare är den 22-årige schweizaren Felix Vogg. Både Vogg och Donckers samlade ihop 86 poäng. Då säger reglerna att den ryttare som har den bästa placeringen i de tävlingar som ingått i världscupen är vinnare.

Det bästa resultatet av de två ryttarna är schweizarens andraplats i Strzegon, Polen, vilket ger honom titeln världscupvinnare 2012 och prischecken på 9 000 euro. Donckers har en tredjeplats som bäst och får som totaltvåa i världscupen 4 500 euro.

Tyska Sandra Auffarth behåller tredje plats skriver FEI i ett nyhetsbrev.

Läs mer