Fälttävlan
11 augusti 2012 15:23

Tyskt i topp på YREM

Det är tyskt i topp både i lagtävlingen och individuellt efter att lördagens terräng är klar på EM för unga ryttare i fälttävlan på Ribersborg, Malmö.

Tyskt i topp på YREM
Ellen Svennerstål trivdes i terrängen på Ribersborg trots två utbrytningar i EM för unga ryttare.

Pia Münker och Louis M, Tyskland, gick i mål utan att lägga till några straffpoäng på sitt dressyrresultat. Det gör att hon håller i sin ledning.
– Jag är väldigt stolt över min häst, säger 19-åriga Pia Münker om familjeuppfödningen som bara är sju år.
– Han kändes väldigt motiverad där ute. 

Svenska Ellen Svennerstål och Southway fick två stopp på b-hindret i nummer 7, en kombination med en stor risad stock med dropp efter, följt av ett smalhinder där flera ekipage hade det tufft. Ellen Svennerstål är nu på plats 38.
– Jag underskattade hinder nummer 7. Men nu har jag lärt mig det och kommer inte att göra om det. Vi tappade lite fokus efter a-hindret. Jag kunde ha förberett honom bättre på att det skulle komma ett hinder till, säger Ellen Svennerstål som dock gillade banan mycket.
– Det var en jättefin terrängbana.

Ida Brönmark-Riex fick också ett stopp på hinder 7b och ligger på plats 33 med Eligius Key.
– Han blev lite lång efter a-hindret och hade svårt att förstå vilket av hindren han skulle hoppa, säger hon.

I lagtävlingen blev det hel del omkastningar i efter terrängen som innehöll en flera tekniska frågor.
– Det var en riktig mästerskapsbana. EM för unga ryttare brukar vara ganska tufft. Det är stor skillnad mot junior-EM, säger den svenska förbundskaptenen Gunilla Fredriksson.

Tyskland kunde dock hålla i sin ledning, men flera av Storbritanniens ryttare fick problem ute i terrängen och laget tappade den silverplats det hade efter dressyren. Nu är britterna fyra. Frankrikes ekipage bjöd på idel fina rundor och klättrade till andra plats medan Irland ligger på bronsplats. Det skiljer bara 1,1 straff mellan guld och silver – så räkna med en spännande upplösning i morgon, söndag.

Nio ekipage uteslöts i terrängen.

Individuella resultat

Lagresultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden