Hofors vill ha NM i fälttävlan

Fälttävlan  Hofors vill profilera sig som en idrottskommun, och därför ansöker nu Hofors Ridsällskap om Nordiska mästerskapen 2013 och lag-SM i fälttävlan 2014.

- Vi tycker att det passar bra i tiden eftersom vi lanserar oss som en idrottskommun. Och det skulle se bra ut att satsa på annat än lagidrott och killsport, säger ordföranden, Anna Lindén Berglund, till Arbetarbladet.

För att Hofors Ridsällskap ska klara av de två mästerskapen behöver man stöd från kommunen, bland annat med att dränera terrängbanan och bygga ut eller bygga nytt ridhus. Enligt kommunchefen kommer upprustning och underhåll av klubbens anläggning, som ägs av kommunen, finns med i budgetdiskussionerna inför nästa år.

Lindén Berglund menar att en internationell tävling är positiv för orten och ger kommunen bra publicitet.
- Ett ypperligt tillfälle att visa att vår satsning i Hofors kommun når alla, säger hon till tidningen.