Fälttävlan
17 oktober 2014 18:58

Dressyrklart på UVM

Nu har alla ekipage gjort sin dressyr på unghäst-VM i fälttävlan i franska Le Lion. I klassen för 6-åringar finns två svenskar med bland de 15 bästa.

Dressyrklart på UVM
Anna Nilsson och Alice ligger på 13:e plats när dressyren är avklarad på unghäst-VM i fälttävlan. EventingPhoto

I 6-årsklassen är Alice (e Hip Hop-Magini) bästa svenska häst efter fredagens övningar. Tillsammans med sin ägare och ryttare Anna Nilsson slutade hon på 49,4 straff efter en uppvisning utan vare sig riktiga toppar eller bottennapp. Diabolique (sto e Hoftanz- Dream of Heidelberg) och Therese Viklund, som gjorde sin dressyr på torsdagen, är nu 15:e och Anna Hassö/Ard Greyman Attyrory 36:a. Klassen har 44 startande ekipage och det är tyskt i topp genom Vincent Martens/Eiskönig (e Songline).

I 7-årsklassen är Malin Petersen och Cumpel (e Canto-Acord II) bästa svenska ekipage med 48,8 straff och ligger 25:a. Uppvisningen hade flera ljusglimtar i galoppdelen. Direkt efter, på 26:e plats, ligger Christoffer Forsberg med Lemondo på 49,2 straff. Malin Josefsson och Allan V, som gjorde sin dressyr på torsdagen, är 39:a. Klassen toppas av Frankrikes Nicolas Touzaint med Caretinhus (e Caretino) på fina 34 straff. Ekipaget fick bland annat en tia för en mellangalopp. 

Unghäst-VM fortsätter med terräng i morgon, lördag. 

Läs mer och se bilder på terrängen.

Läs om torsdagens dressyr.

Resultat, 6-åringar

Resultat, 7-åringar

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden