Fälttävlan
19 oktober 2014 16:27

Jung kung även på UVM

Tysklands Michael Jung med Star Connection och Frankrikes Thomas Carlile med Tenareze vann unghäst-VM i fälttävlan i franska Le Lion på söndagen.

Jung kung även på UVM
Malin Petersen och Cumpel blev bästa svenska representant i 7-årsklassen. EventingPhoto

I klassen för 6-åriga hästar höll Tysklands regerande OS- och Europamästare Michael Jung och Star Connection (val e  Chacco Blue-Star Regent xx uppf Dr. Rainer Nitsch äg fam Jung) i den ledning ekipaget hade efter lördagens terräng. Det blev en felfri banhoppning och seger med 1,7 straff tillgodo. Mästerskapet gick på enstjärnig nivå. 

Bästa svenska ekipage i 6-årsklassen blev Therese Viklund med Diabolique som slutade på 14:e plats. Fyra straff i hoppningen gjorde att ekipaget tappade en placering. Anna Nilsson och Alice fick åtta straff i hoppningen och slutade på 18:e plats. 

Mästerskapet för 7-åriga hästar vanns av Frankrikes Thomas Carlile med Tenareze (hingst e Jagual Mai-Quatar de Plape*HN uppf Patrick Sisqueille äg Thomas Carlile). Ekipaget ledde efter lördagens terräng och avslutade med en felfri hoppning i den tvåstjärniga klassen. 

Bästa svenska ekipage i 7-årsklassen blev Malin Petersen och Cumpel som trots fyra straff i hoppningen klättrade från 19:e till 14:e plats. Christoffer Forsberg och Lemondo tappade dock några placeringar efter åtta straff och slutade 34:a. 

Läs mer

Resultat 7-åringar

Resultat 6-åringar

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden