Fälttävlan
18 oktober 2014 16:51

Terrängklart på UVM

Anna Nilsson med Alice och Malin Petersen med Cumpel är bästa svenska ekipage efter lördagens terräng på unghäst-VM i franska Le Lion.

Anna Nilsson och Alice (sto e Hip Hop-Magini) klättrade två placeringar efter en terräng utan vare sig hinder- eller tidsfel i klassen för 6-åringar. Ekipaget är elva inför söndagens banhoppning och bästa svensk i klassen, 7,3 straff efter ledande Michael Jung/Star Connection, Tyskland. Även Diabolique (sto e Hoftanz-Dream of Heidelberg) och Therese Viklund var felfria och klättrade två snäpp i resultatlistan till en 13:e plats. Anna Hassö och Ard Greyman Attyrory bröt efter att valacken trampade sig på en sko och gick omkull. Både häst och ryttare såg dock ut att klara fallet ganska bra. Totalt var det sex ekipage som bröt den enstjärniga mästerskapsklassen.

I klassen för 7-åringar fick både Christoffer Forsberg och Malin Petersen till bra rundor i den tvåstjärniga terrängen. Malin Petersen och Cumpel klättrade från 25:e till 19:e plats efter en felfri runda. Christoffer Forsberg och Lemondo ligger på 31:a plats efter åtta tidsfel i terrängen. Malin Josefsson och Allan V föll efter att valacken hakade i ett hinder, men enligt de första rapporterna klarade ekipaget fallet bra och ryttaren var på benen efteråt. Ytterligare tre ekipage bröt terrängen.

Den spektakulära och vackra terrängen krävde positiv ridning framåt och hindren hoppades generellt väl av hästarna i båda klasserna. 

Mästerskapet avslutas med hästbesiktning och banhoppning i morgon, söndag. 

Läs mer

Resultat 6-åringar

Resultat 7-åringar

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden