Fälttävlan
28 november 2014 18:14
Ridsportplus

”Jag känner ingen förtroendekris”

- Jag känner ingen förtroendekris. Att Dag Albert inte vill vara med i landslaget längre fick jag veta när vi talades vid för en månad sedan, säger fälttävlans förbundskapten Staffan Lidbeck med anledning av den kritik som framförts av dels Dag Albert och dels anonymt.

”Jag känner ingen förtroendekris”
Fälttävlans förbundskapten Staffan Lidbeck känner ingen förtroendekris.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    VM-ryttaren Dag Albert har valt att lämna landslaget – en annan ryttare vill se förbundskaptenens avgång.
    – Det är hans sätt eller inget alls. Jag har sagt vad jag tycker och det är inte populärt, säger Dag Albert i Expressen.

    Förbundskapten Staffan Lidbeck tar dock utspelet med ro och lovar att han sover gott om nätterna. Med hänvisning till de resultat som finns menar Lidbeck att Dag Albert inte visat den utveckling man som ledare vill se hos sina landslagsryttare. När Albert själv inte vill vara med på de krav som Staffan Lidbeck ställer väljer Staffan hellre att se framåt och satsa på yngre och mer hungriga ekipage.

    – Dag har haft samma ekonomiska stöd som övriga landslagsryttare. Jag försöker behandla alla lika men i mitt uppdrag ingår också att ställa krav. Jag har varit hos honom i England och vi har haft diskussioner men han vill gå efter sina idéer. När vi skulle ha en precamp inför årets VM hade han exempelvis inte tid att vara med. Han blev då petad från landslaget men kom tillbaka och var med på VM när vi fick flera skadade hästar. Det var bra att han kom men hans resultat var inget som imponerade, säger Staffan.

    – Den ryttare som i Expressen ställde krav på min avgång kan jag inte kommentera. Jag har haft samtal med samtliga landslagsryttare och ingen har sagt något sådant till mig. Jag tar självklart emot kritik och har absolut inte uppfattningen att vara enväldig men i ett landslag, eller vilken grupp som helst, kan inte alla bestämma. 

    – Om våra absoluta toppryttare skulle ställa krav på min avgång skulle jag direkt ställa min plats till förfogande men jag upplever inte att det är så. Jag tycker inte ens att det blåser på toppen och förbundets sportchef har heller inte hört någon kritik mot mig. Jag ser verkligen fram emot nästa säsong och målet att försvara vårt EM-silver från 2013, säger Staffan Lidbeck till Ridsport.

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 101 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden