Fälttävlan
22 november 2014 07:44

Therese satsar mot 2020

Therese Viklund är uttagen i SOK:s utmanarprojekt som ska skapa OS-medaljer till 2020. Hon tänker långsiktigt och har ett stall fullt med talanger.

Therese satsar mot 2020
Therese Viklund och Diabolique blev totalsegrare i den enstjärniga delen i premiären för Swedish Eventing Tour 2014 (arkivbild från tävlingen på Segersjö). Anna-Lena Bergqvist

– För tillfället är jag väldigt bra beriden, många hästägare har hästar hos mig och flera av dem har bra förutsättningar att bli något i framtiden, säger Therese till Lokaltidningen.

På föräldragården i Hassle-Bösarp fortsätter Therese Viklund sin väg mot fälttävlanseliten. En satsning som bygger på att ha mer än en stjärnhäst i stallet. För tillfället har hon Mocca och Diabolique, som är på väg mot trestjärnig nivå.

Nästa delmål är att komma närmare en landslagsplats och på sikt något av de stora mästerskapen. Therese tror inte på mästerskap 2015 men kanske om två år, då både Mocca och Diabolique kan vara aktuella skriver tidningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden