Fälttävlan
23 april 2014 21:09

Paget straffas för dopning

Nu har Jonathan Paget, Nya Zeeland, fått sitt delstraff efter att hans segerhäst Clifton Promise lämnade ett positivt dopningsprov i Burghley 2013. Ekipaget fråntas segern i den fyrstjärniga tävlingen.

Det var i samband med segern i den klassiska tävlingen i september som det togs ett dopningsprov på vinnarhästen Clifton Promise. Både A- och B-provet visade sig innehålla den förbjudna substansen Reserpine.

Nu har Internationella Ridsportförbundet, FEI, tagit ett delbeslut i fallet. I ett pressmeddelande berättar FEI att Jonathan Paget har accepterat att substansen fanns i hästen. FEI:s delbeslut innebär att Jonathan Paget ifråntas sin seger i Burghley. Han får lämna tillbaka alla priser som han fick i samband med tävlingen och får inte tillgodoräkna sig rankningspoäng därifrån.

FEI kommer att besluta om eventuellt ytterligare straff för Paget senare. Det kan till exempel handla om böter och/eller avstängning.

Ny segrare i Burghley 2013 blir världsettan Andrew Nicholson med Avebury, Nya Zeeland. Detta innebär vidare att svenske ryttaren Ludwig Svennerstål, som red King Bob till en nionde plats i Burghley, avancerar ett snäpp i resultatlistan till åttonde plats. Paget rasar från nionde plats till 35:e på världsrankningen. Ludwig Svennerstål ligger kvar på sin 21:a plats, medan några övriga svenskar på världsrankningen tappar enstaka placeringar.

Läs mer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden