Fälttävlan
12 augusti 2014 11:18

Svenska tog NM-guld

Stockholmsekipaget Isabella Lidbrandt och Globenkändisen Mowitz tog guld på NM i fälttävlan i finska Kerava i helgen.

Svenska tog NM-guld
Isabella Lidbrandt och Mowitz tog NM-guld i fälttävlan för juniorer och unga ryttare i helgen.

Det var i den enstjärniga klassen för juniorer och unga ryttare som det svenska guldet kom. 17-åriga Isabella Lidbrandt och Mowitz tog ledningen redan efter dressyren och höll den sedan hela vägen.
– Terrängen var det bästa fast den var stor och svår. Jag var nervös innan, men sedan njöt jag hela vägen och grät av glädje när jag kom i mål, säger Isabella Lidbrandt. 

Stockholmsryttaren har tävlat en hel del fälttävlan och har bland annat tagit SM-guld på ponny. När det var dags att gå över till stor häst skolade hon om sin storasysters dressyrhäst Mowitz (val f 2001 e Feliciano uppf Maria Gretzer) till fälttävlanshäst. Valacken är redan kändis efter att ha varit med i Stjärnornas hoppning i Globen flera gånger. Han har bland annat vunnit den publikfriande tävlingen med ”Bygg-Matte” Carlsson.
– Han är så klok, vet precis vad han gör, säger Isabella Lidbrandt om sin häst.

Terrängen bjöd på många stora lådor och två svåra vattenhinder. Den avslutande hoppningen var svår och väl tilltagen. Isabella Lidbrandt rev två hinder redan i början av banan och trodde att guldet var borta. 
– Jag visste inte att jag hade råd att riva två och ändå vinna. Jag förstod inte varför alla svenskar började jubla och skrika, säger Isabella Lidbrandt som också vann den öppna klassen som ingick i mästerskapet. 

Ungdomarna hade med sig William Nilsson Fryer som ledare.
– Han var ett jättestort stöd genom hela tävlingen, säger Isabella Lidbrandt som nu ska låta Mowitz vila ett tag.
– Mitt stora mål nu är att få rida EM för juniorer nästa år, säger hon. 

Sverige tog också ett lagbrons i NM för seniorer. 

Resultat, öppna klassen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden