Fälttävlan
21 september 2014 15:03

Hedvig Wik åtta på YREM

(Uppdaterad söndag) Hedvig Wik låg på åttonde plats efter dressyren i fälttävlans-EM för young rider i Vale Sabroso, Portugal. Efter felfri terräng avancerade hon till sjätte plats och slutade sedan där hon började.

Hedvig Wik gav Sverige en bra start även i nationstävlingen med sina 44,2 straff efter 70,51 procent med Chippieh i torsdagens dressyr. I ledning efter den första dagens 24 startande är det dubbelt tyskt med Charlotte Sophia Hachmeister främst på 36,9 straff.

Erika Sjöström/Hakunamatata och Moa Kulle/Wilderness startar i morgon.

Uppdatering
Det gick mindre bra för de två andra svenskarna. Moa Kulle och Wilderness drog på sig 51,7 straff och Erika Sjöström belastades med 61,2 efter bara 59,23 procent i dressyren med Hakumanatata.

Efter fredagens dressyr ligger Hedvig Wik på åttonde plats och är klart med i den individuella klassen. I nationstävlingen är Sverige sexa bland åtta startande.

Uppdatering lördag
Hedvig Wik och Chippie gick felfritt på hinder men fick lägga till 8,8 straff för tiden i lördagens terräng och är på 53 straff. Med högre belastning för några framför avancerade de till sjätte plats inför söndagens banhoppning. Det gick inte lika bra för övriga svenskar. Moa Kulle blev utesluten i mitten av banan och Erika Sjöström fick lägga till 44,8 till sina redan höga straff.

Uppdatering söndag
Tyvärr föll ett hinder för Hedvig och Chippie i den avslutande banhoppningen. Det kostade och paret dalade till åttonde plats. De flesta av toppekipagen nollade i söndagens hoppning, dock inte tyska Charlotte Sophia Hachmeister. Hon rev två hinder men hade tio straff tillgodo inför hoppningen och är årets Europamästare med Kassio 10 (val f-04 e Sky Dancer-Langata Express xx).

Irland vann nationstävlingen före Tyskland och Storbritannien.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden