Fälttävlan
21 september 2014 13:55

Viklund första SET-vinnaren

Therese Viklund och Diabolique blev den första totalvinnaren i årets nyhet Swedish Eventing Tour, SET, när den enstjärniga upplagan avgjordes på Segersjö på söndagen. Malin Josefsson och Allan V vann SET:s final.

Viklund första SET-vinnaren
Flyingeryttaren Therese Viklund vann första upplagan av Swedish Eventing Tour.

Den avslutande hoppningen reds i regn och blev utslagsgivande med många nedslag. Therese Viklund och Diabolique (sto f 2008 e Hoftanz-Dream of Heidelberg) låg trea inför söndagens hoppning. Ekipaget fick inte rundan att stämma fullt ut och drog på sig två nedslag. Det innebar att Diabolique tappade en placering i klassen. Däremot blev det seger totalt i Swedish Eventing Tour och 20 000 kronor i bonus.

Själva finalen vanns av Malin Josefsson och Allan V (val f 2007 e Lucky Point HE-Irco Mena).
– Jag var väldigt besviken efter dressyren. Han gillar att spela Allan och det gjorde han där. Men i går blev jag gladare och i dag är jag jätteglad, säger den 26-åriga Uppsalabon som har arbetat sig uppåt från en tolfte plats efter dressyren och avslutade med en felfri hoppning.
Allan V är en familjeuppfödning som Malin Josefsson vann Breeders med både när han var fyra och fem år. Då var han ännu spralligare än vad han är nu.
– Han har mognat en del, säger Malin Josefsson.
Hon fick fick 15 000 kronor för sin finalseger i touren och 5 000 kronor för sin placering i finalklassen. De pengarna är redan öronmärkta,
– Jag hoppas på att få åka till unghäst-VM. 

17-åriga Isabella Lidbrandt och Mowits vann den öppna klassen. 

Läs mer

Resultat, SET:s final

Se bildspel från helgens tävlingar på Segersjö här. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden