Fälttävlan
4 oktober 2015 07:30

Svenskar fixade Sopot-terrängen

I dag är det dags för den avgörande banhoppningen i polska Sopot där ett svenskt gäng rider den långa trestjärniga klassen. Flera av dem var felfria på hinder i terrängen och kom i mål med blott några tidsfel, vilket inte minst kan vara viktigt med tanke på Rio 2016.

Svenskar fixade Sopot-terrängen
Sandra Gustafsson var en av alla svenskar som for fram i terrängen i Sopot. (Arkivbild)

Snudd på samtliga svenskar i den långa trestjärniga klassen vid de internationella tävlingarna i polska Sopot följde upp sin dressyr med felfritt på hinder i terrängen. Bäst lyckades Jonna Friman med Lady-Grey som var snudd på nolla med 0,8 straff för tiden. Ekipaget ligger på plats 16 med 59,3 straff. Linda Algotsson med Fairnet passerade mål på 5,2 straff för tiden. Sandra Gustafsson med Kaminskij hade nästan samma resultat med sina 5,6 straff. Sandra ligger högst upp på listan innan banhoppningen med en niondeplacering på 53,9 straff, medan Linda är delad tolva på 54,6 straff.

Med 5,2 straff i den tvåstjärniga terrängen är Isabella Lidbrandt och Mowits trea i klassen på 44,9. I den enstjärniga klassen fortsätter unga Breedersvinnaren Fair Spot att övertyga. Som nolla i terrängen ligger han och Linda Algotsson på silverplats på sina snygga dressyrstraff 41,6.

För de trestjärniga ekipagen var bra terrängresultat viktigt ur ett OS-perspektiv. Så här förklarar Svenska Ridsportförbundet vad som gäller:
För att vara formellt kvalad till OS krävs enligt det internationella ridsportförbundet FEI:s regler att ekipaget har ett godkänt kvalresultat i en fyrstjärnig tävling, alternativt ett godkänt resultat i en kort trestjärnig tävling och en lång trestjärnig tävling under perioden 1 januari 2015 – 19 juni 2016.
För att resultatet ska räknas som godkänt kvalresultat krävs: Högst 75 straffpoäng i dressyren, felfritt på hinder i terrängen, max 90 sekunder över tiden i terrängen (max 120 sekunder över vid fyrstjärnig tävling) och max 16 fel i banhoppningen. Läs mer om kvalsystemet här.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden