Fälttävlan
24 november 2015 19:45

Orup till Nilsson-Fryer

Johan Lundins trestjärniga häst Orup är såld. Valacken stannar i Sverige och hamnar hos paret William Nilsson-Fryer/Anna Freskgård.

Orup till Nilsson-Fryer
Johan Lundin har ridit och tävlat Orup i fyra år, men nu säljs valacken. (Arkivbild)

William Nilsson-Fryer och Anna Freskgård berättar om köpet på sin hemsida. Det är Anna Freskgård som ska tävla Orup (val f 2005 e Orestus-Irco Mena uppf Kulltorps gård AB). Paret berättar att köpet är möjligt tack vare att Björn Rosell går in som hästägare. 

Det är Johan Lundins svärföräldrar Ulf och Lena Carlsson som har varit registrerade ägare till Orup.
– Det är en fantastisk häst på många sätt, men han är lite stor och har svårt med sin stora kropp ibland. Det tar lite för mycket tid för mig att ha en sådan häst. Jag vill ha fullt fokus på OS nu och behöver rensa lite i min vardag, säger Johan Lundin. 

Anna Freskgård provred Orup redan i våras och sedan dess har det planerats för affären. Landslagsryttaren Johan Lundin har tagit Orup hela vägen till CIC3* och ekipaget har tävlat mycket internationellt i år, bland annat i tyska Aachen och polska Sopot. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden