Fälttävlan
1 december 2015 08:03

Två som fick stipendium

De unga fälttävlansryttarna Alice Andersen och Patricia Hallberg är första mottagare till det nyinstiftade stipendiet ur Petrus Kastenmans minnesfond.

Två som fick stipendium
Alice Andersen och Patricia Hallberg fick ta emot det första stipendiet från Petrus Kastenmans minnesfond av Petrus son Björn.

Alice Andersen, 14 år, Stenbacka Fältrittklubb utanför Flyinge rider hästarna Lavendel och Athena D och har utsetts till årets kommande stjärna i juniorfälttävlan.
– Jag kommer att använda stipendiet för tävlingar. Så att jag kan utvecklas ett steg till nästa säsong, sa Alice vid prisutdelningen.

Patricia Hallberg, 15 år, Nynäshamns Ridklubb, har ridit både häst och ponny under säsongen och fått fina framgångar. Patricia är årets kommande stjärna inom ponnyfälttävlan.
– Jag kommer att använda en del av pengarna för att köpa en ny hjälm, avslöjadde hon.

Fonden vill uppmuntra unga talanger inom fälttävlan som tagit ett stort steg under året som gått. Stipendiet delades ut av Björn Kastenman, eldsjäl inom fälttävlanssporten och bland annat banbyggare och tränare, som fört pappa Petrus kunskaper vidare.

Källa: SvRF

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden